Gündem Şehitleri on binler uğurladı

Şehitleri on binler uğurladı

28.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksekova’da çarşı izni sırasında şehit edilen 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Konya’da, şehit Jandarma Er Ramazan Köse ise Artvin’de son yolculuklarına uğurlandı

Şehitleri  on binler uğurladı

Şark görevi 7 aya bitiyordu

Haberin Devamı

Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin cenazesi, memleketi Konya’nın Çeltik İlçesi’nde yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verildi. 11 yaşındaki Furkan Duran ve 2 yaşındaki İbrahim’i yetim bırakan şehit Ramazan Gülle’nin 13 yıllık uzman çavuş olduğu ve Hakkâri’deki şark görevini bitirmesine yaklaşık 7 ay kaldığı öğrenildi. Furkan Duran’ın tabutun önünde duran babasının fotoğrafını okşayıp, ağlaması yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi, Gökpınar Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Oğlunun tabutunu kucaklayıp öptü

Artvin Borçkalı şehit Jandarma Er Ramazan Köse’yi yaklaşık 5 bin kişi uğurladı. Borçka Merkez Camii’ndeki törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Törende şehidin babası Begcan Köse, ağabeyi Ufuk ve kardeşi 10 yaşındaki Samet tabutun başından ayrılmadı. Oğlunun tabutuna sarılarak öpen Begcan Köse’yi Bakan Çelik teselli etmeye çalıştı. Öcalan ve PKK aleyhine sloganlar atan ve açtıkları Türk bayrağı ile alana gelen bir grup, şehit asker için “Artvin seninle gurur duyuyor” ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Grup daha sonra alkış ve yuh sesleri ile tekbir getirerek PKK flamalarını yaktı. Namazın ardından cenaze kortej eşliğinde yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki Borçka Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.