Gündem Şehitliklere akın ettik

Şehitliklere akın ettik

19.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitliklerde duygusal anlar yaşanırken yurt genelindeki tören ve etkinlikler vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Şehitliklere akın ettik

HABER MERKEZİ - Adana’da çok sayıda öğrenci, eğitim gördükleri okullarına ismi verilen şehitlerin mezarlarını ziyaret edip, dua etti.

Haberin Devamı

Çorum’da Mirayşah Gökçe (9), babası şehit Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe’nin kabrini ziyaret etti. 2016’da şehit olan babasının mezarına doğum gününde çiçek ve not bıraktı. Mirayşah’ın, “Canım babacığım, seni çok seviyorum iyi ki doğdun. Babam, cennet yaşın kutlu olsun” ifadeleri duygu dolu anlara neden oldu.

Anadolu’nun ilk devlet lisesi olan ve Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı dönemde 120 öğrencisini ve öğretmenlerini cepheye gönderdiği için 3 dönem mezun veremeyen Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde, “Çanakkale’nin Onbeşlilerine Vefa” sergisi açıldı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi mahallelerde konvoy düzenleyerek zaferi kutladı.

Şırnak’ta Hükümet konağı önünde yapılan törende Mehmetçik ve öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü kar altında kutladı.

Haberin Devamı

Şehitliklere akın ettik