Gündem Şehriye pilavı nasıl yapılır?

Şehriye pilavı nasıl yapılır?

29.04.2018 - 22:34 | Son Güncellenme:

Şehriyeyi daha çok pirinç pilavına renk veren bir lezzet olarak biliriz. Şehriyesiz pirinç pilavının tatsız geldiği doğrudur. Ancak şehriyenin tek başına lezzetli bir pilav tarifi olması da mümkün.

Şehriye pilavı nasıl yapılır

Şehriye ayrıca pirinç pilavına kıvam da vermektedir. Tabii ki şehriyenin tek başına da pilavı yapılabilmektedir. Bunun için çeşitli tarifler mevcuttur. Bu tarifler şehriye pilavının standart pirinç pilavı gibi pişirilmesi ve üzerine farklı malzemeler ilave edilmesi ile mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı

Şehriye pilavı için gerekli malzemeler nelerdir?

Şehriye pilavı için;

· Bir bardak şehriye,

· Bir bardak su veya et suyu,

· Tereyağı,

· Tuz

Malzemeleri gerekmektedir. Bu malzeme listesi kişinin damak zevki veya istekleri doğrultusunda tabii ki genişleyebilir. Çeşitli sebzeler veya et ilavesi ile pilav pişirilebilir.

Şehriye pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir tencere alınır. Bu tencerede yağ eritilir. Eriyen yağa şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler biraz renk alana kadar yağ içerisinde kavrulur. Daha sonra üzerine et suyu eklenir. Biraz harlı ateşte bu karışım karıştırılır. Su kaynamaya başlayınca tuzu eklenip tencerenin altı kısılır ve pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlanınca şehriye pilavı soğuyana kadar tencereye havlu peçete örtülür. Şehriye pilavı ılıdığında tencereden peçete alınır ve pilav servis edilir.

Haberin Devamı

Şehriye pilavı için farklı lezzet fikirleri

Şehriye pilavının içine pişirme esnasında haşlanmış tavuk parçaları veya pişmiş kuşbaşı et parçaları ilave edilebilir. Bunun yanında yine bu pilava haşlanmış sebzeler de kişinin istediği miktarda ilave edilebilir. Örneğin kuşbaşı et ve kırmızı kapya biber ilavesi ile şehriye pilavı oldukça lezzetli bir hal alacaktır. Bunun gibi çeşitli tarifler elde edilebilir. Şehriye pilavına garnitürler de oldukça yakışmaktadır. Hazırlanan şehriye pilavı harcına pişme esnasında hazır garnitür karışımlarından da ilave edilebilir. Bu karışımlardan içinde bezelye, patates ve havuç olan karışımı tercih etmek yerinde olacaktır. Böylece bu pilav ile olağanüstü bir lezzet elde etmek mümkün olacaktır.