Gündem Şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare nasıl yapılır?

28.04.2018 - 13:52 | Son Güncellenme:

Akşam yemeklerinin sonundaki tatlılar vazgeçilmezler arasındadır. İster davet yemekleri olsun ister ailenizle birlikte yiyeceğiniz sıradan bir yemek olsun hazırlayacağınız güzel bir tatlı ile mutlu sona ulaşabilirsiniz…

Şekerpare nasıl yapılır

Şekerpare hamuru için malzemeler ve yapılışı

Haberin Devamı

Sütlü tatlılar ve şerbetli tatlılar hazırlayabilirsiniz. Şerbetli tatlılar daha zahmetli gibi gözükse de asla bir sütlü tatlı, şerbetli tatlının yerini tutamaz. Şerbetli tatlılar arasında şekerpare biraz yapımı daha kolay olan bir tariftir. Ama kıvamını iyi tutturmak lazımdır yoksa istenmeyen sonuçlar canınızı sıkabilir. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde ortaya güzel bir tatlı çıkacaktır. Dikkatsizce yapıldığı zaman hem emeğinize hem de zamanınıza yazık olacaktır.

  • Yarım paketten bir yemek kaşığı fazla margarin (oda sıcaklığında ve yumuşak olmasına dikkat edilmeli)
  • İki adet yumurta (bir tanesinin sarısını üzerine kullanmak için ayrılır)
  • Bir çay bardağı irmik
  • Bir çay bardağı pudra şekeri
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu ve vanilya
  • Üç buçuk su bardağı un

Şerbeti için malzemeler

  • Dört su bardağı şeker
  • Beş su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Yapılışı

Tarife önce şerbeti hazırlayarak başlayalım çünkü şerbetin soğuması gerekmektedir. Tencereye su ve şekeri alıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra altını kısın, limon suyunu ilave ettikten 5 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Haberin Devamı

Margarin ve yumurtayı karıştırma kabına alın. İyice karıştırdıktan sonra un ve kabartama tozu hariç bütün malzemeyi ilave edin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Daha sonra un ilave etmeye başlayın. Unu dikkatli bir şekilde kullanmakta fayda vardır. Çünkü yumurtanın büyüklüğü ya da küçüklüğü un miktarında fark yaratabilir. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamın bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elinizle şekil vererek ortasına bir fındık ya da ceviz koyarak yağlanmış tepsiye alın. Yaklaşık 20 dakika önceden ısıtılmış 160 derece fırında iyice pişirin. İyice piştiğinden emin olun. Az pişmiş şekerpareler şerbeti döktükten sonra hamur olabilir. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak bunu unutmayın. Soğumuş şerbeti fırından çıkan tatlıya dökün ve şerbetini çekmesi için bekleyin.