Gündem Seks yapmanın 19 faydası

Seks yapmanın 19 faydası

29.04.2018 - 15:37 | Son Güncellenme:

Seks, insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biri olmasına rağmen toplumumuzda konuşulması bile ayıp sayılan bir konudur. Aslında seks, sadece soyumuzu devam ettirdiğimiz bir cinsel birlikteliğin çok ötesindedir. Tutku ve aşkla yapılan bir sevişmenin hem fiziksel hem de ruhsal olarak çok fazla faydası vardır. İşte size seksin belki de hiç bilmediğiniz 19 faydası.

Seks yapmanın 19 faydası

Seksin 19 Faydası

  1. Kilo almayı engeller: Seksin iyi geldiği başında geldiği sorunların başında gelir. Düzenli seks yapmak kilo kontrolünüzü sağlamanıza yardımcı olur. Yarım saat orta tempoda bir seks size yaklaşık 200 kalori yaktırır ve birçok kasınızın çalışmasını sağlar.
  2. Vücuda esneklik kazandırır: Cinsel ilişki sırasında deneyeceğiniz farklı pozisyonlar, vücudunuzun esneklik kazanmasını sağlar.
  3. Ağrıları giderir: Her ne kadar seks yapmak istemeyen çiftlerin bahanesi “bu gece başım ağrıyor” olsa da aslında seks en başta baş ağrısı olmak üzere birçok ağrınıza iyi gelir.
  4. Menopoz ve antropozu geciktirir: Uzun yıllar süren düzenli bir cinsel hayatınız varsa başka bir sağlık probleminiz olmadığı müddetçe menopoz ve antropoz döneminizi ciddi anlamda geciktirir.
  5. Regli döneminizi düzenler: Düzensiz bir adet döneminiz mi var? Regl olduğunuzda çok fazla ağrı ve sancı mı çekiyorsunuz? Çözümü seks! Düzenli bir cinsel hayat kadınların adet dönemini düzenlediği gibi regl sırasında oluşan ağrıların da azalmasına yardımcı olur.
  6. Vajinal kuruluğu azaltır: Vajinanın belli bir yapısı vardır ve bu yapı gereği vajinal sağlık için kendi sıvısıyla kendini nemli tutar. Cinsel ilişkiye girerken de çok daha fazla ıslanma meydana gelir ve bu olması gereken bir durumdur. Bazen sağlık problemlerinden dolayı vajina ıslaklığını kaybedip kuruluk problemi yaşayabilir. Seks, kadınlardaki vajina kuruluğuna çözüm olur ve gerektiği kadar ıslanmanıza yardımcı olur.
  7. Sağlıklı sperm oluşumuna yardımcı olur: Nedir sağlıklı sperm? Biliyorsunuz ki kadınlar her ay regl olarak yeni ve sağlıklı yumurta üretir fakat erkeklerin böyle bir durumu yoktur. Cinsel ilişkiye girip ya da mastürbasyon yapıp boşaldığında erkeğin spermleri yenilenir. Uzun süre seks yapmamak erkeğin sperm kalitesini düşürür, daha fazla seks ise daha fazla sık boşalmadan dolayı sperm kalitenizi arttırır.
  8. Prostat kanseri riskini azaltır: Erkeklerde en sık görülen prostat kanseri riski ayda en az 20 kez boşalma ile azaldığı araştırmalar sonucu öğrenilmiştir.
  9. Pelvik kaslarını güçlendirir: Pelvik kası, leğen kemiğine bağlı olarak çalışan bir kas türüdür ve yaşa veya hastalıklara bağlı olarak yapısı bozulabilir. Düzenli cinsel birliktelik ise rahim ve mesane yapısının korunmasını ve sarkmasını önler.
  10. Kalp – damar sağlığını korur ve felç riskini ciddi şekilde azaltır: Seks sırasında metabolizmanız hızlanır, kaslarınız çalışır, kan dolaşımınız hızlanır ve artar. Spor yapmak kadar fiziksel ya da sağlar ve bu sebeple de kalp, damar sağlığını korur, felç geçirme riskinizi azaltır.
  11. Uykusuzluk probleminize çözüm olur: Uyku probleminiz varsa sizi birazcık yoran bir seks ve orgazmın verdiği rahatlama ile rahatlıkla uykuya dalabilirsiniz.
  12. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir: Kan dolaşımına ve düzenlenen metabolizmaya bağlı olarak bağışıklık sisteminiz güçlenir ve kolaylıkla hasta olmazsınız.
  13. Sağlıklı görünen bir cilde sahip olmanızı sağlar: Seks sırasında salgılanan hormonlar, cilt yapınızı güzelleştirir, artan kan dolaşımı cilt problemlerinizi azaltır. Ayrıca seks sırasında salgılanan mutluluk hormonu yüzünüzde kocaman bir gülümsemeye neden olarak güzelliğinizi ortaya çıkartır.
  14. Stresten uzak tutar: Yoğun bir tempoda geçen hayatınız varsa ve kendinizi iyi hissedecek bir şeyler arıyorsanız, stresi sizden uzaklaştıracak bir çözüm yoludur.
  15. Ruhsal sorunlarınıza iyi gelir: Duygusal çöküşler, depresyonlar hepimizin başına gelebilecek durumlardır. Sevdiğiniz kişiyle yaşadığınız cinsel birliktelikler ruhsal problemlerinizi kafanızdan uzaklaştırıp size iyi hissettirecektir.
  16. Koku duyunuzu geliştirir: Seks sırasında ve orgazm sırasında çoğu duyunuz harekete geçer ve hassaslaşır. Bunlardan biri olan koku alma duyunuz orgazm oldukça gelişir.
  17. Tuvalet kontrolünüze yardımcı olur: Tuvalet tutma sorununuz varsa pelvik kaslarını güçlendiren seks tuvaletinizi tutma sürenizi uzatır.
  18. Sağlıklı bir ilişki kurmanızı sağlar: Partnerinizle yaşadığınız düzenli seks aranızdaki sorunları azaltır ve kolaylıkla çözüm bulmanızı sağlar. Birbirinize daha özel hissettirmeniz için harika bir fırsattır.
  19. Özgüveninizi arttırır: Sağlıklı ve kendinizi iyi hissettiğiniz bir cinsel birliktelik özgüveninizi arttırır. Gösterdiğiniz performans, sınırlarınızı aştığınız pozisyonlar ve partnerinizi tatmin ettiğinizi görmek kendinize olan güveninizi arttırır.