Gündem Selçuk Bayraktar, İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçti

Selçuk Bayraktar, İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçti

24.09.2023 - 13:34 | Son Güncellenme:

İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Boğazı'ndan geçtiği anları paylaştı.

Haberin Devamı

Bayraktar, sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Geçen hafta yarıda bıraktığımız yüzme maratonumuzu, yelken yarışlarını fırsat bilerek bu hafta tamamladık. 60’larında dahi Boğaz’ı yüzerek geçen babam Özdemir Bayraktar'ı da rahmetle yâd ettik." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, İstanbul Boğazını yüzerek geçti

Videodaki paylaşımında ise Bayraktar şunları söyledi; İstanbul Sarıyerdeyiz. Burası bizim çocukluğumuzun geçtiği yer. Rahmetli babam Özdemir Bayraktar gençliğinde Boğaz'ı yüzerek geçermiş. Hatta bize hikayelerini anlatırdı. Arkadaşlarıyla akıntıyı hesap edip onlarla karadan giden arkadaşlarıyla toplu taşımayla yarışırmış. En son 60'lı yaşlarında karşıdan karşıya geçmişti. Tekrar yüzüşü gerçekleştirmek için yaklaşık 1 saat önce, 63 dakika önceyüzmeye başladık. Bu geçişi rahmetli babam Özdemir Bayraktar'a atfediyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Haberin Devamı

SİYASETE GİRECEK Mİ? DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

TEKNOFEST için Ankara’ya gelen Bayraktar, “Politikaya girecek misiniz?” sorusu üzerine, “Benim hiçbir zaman siyasette olayım, ülkenin Cumhurbaşkanı olayım gibi bir hayalim olmadı. Ama pilot olma hayalim oldu, ülkemizin havacılık sanayini kurma hayalim oldu” demişti.

‘Milli teknoloji hamlesi idealini’ gerçekleştirme yolunda sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Bayraktar’a sözlerinin “Bir gün mücadele politikayı gerektiriyorsa politikaya da gireriz” gibi anlaşıldığı belirtilmişti.

Bayraktar ise, “Elbette yani mücadele bunu gerektiriyorsa, burada biz korkup da geri dönecek değiliz ki” yanıtını vermişti.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN USS GERALD R. FORD UÇAK GEMİSİNE ZİYARET

Türk donanmasının amiral gemisi TCG Anadolu ile dünyanın en büyük uçak gemisi olan Amerikan USS Gerald R. Ford, Doğu Akdeniz’de ortak tatbikat gerçekleştirdi, yan yana yol aldı.

21 Ağustos’ta yapıldığı belirtilen tatbikatta Türkiye’den “TCG Anadolu”’nun yanı sıra “TCG Gediz” (F-495) ve “TCG Göksu” (F-497) fırkateynleri de yer alırken, Amerika’dan “USS Gerald R. Ford” uçak gemisi ve “USS Normandy” kruvazörü hazır bulundu.

Bununla birlikte tatbikat sonrası ABD 6. Filo’nun sosyal medya paylaşımında Milli Savunma Bakanlığı etiketlenerek “Sizinle birlikte denize açılmak zevkti” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Türk donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu ile gerçekleştirilen ortak tatbikatta, davet üzerine USS Gerald R. Ford uçak gemisini ziyaret ettik. Bizleri misafir eden heyete içten teşekkürlerimi sunuyorum.' ifadelerini kullandı.