Gündem Semih Kaya’dan iddialara yanıt: ‘Beni yem gibi çağırdı’

Semih Kaya’dan iddialara yanıt: ‘Beni yem gibi çağırdı’

02.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığında parasını kaptıran ve kendisi hakkında da 11 kişi ile birlikte tefecilik suçundan soruşturma başlatılan eski futbolcu Semih Kaya, Seçil Erzan’ın darp ve tehdit iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. 

Semih Kaya’dan iddialara yanıt: ‘Beni yem gibi çağırdı’

Erzan, savcılık ifadesinde “en çok Semih Kaya’nın tehditle para aldığı” yönünde suçlamada bulunmuştu. Kaya, avukatı Ahmet Kurtoğlu ile birlikte katıldığı YouTube programında Erzan’ın iddialarına yanıt verdi. Kaya “Benim çevremdekiler bunu bilir, ben eşim olmadan bir yere gitmem. Ben neden şiddet uygulayayım? Benim annem var, eşim var, yeğenlerim var. Ben böyle bir şey yapmadım” dedi.

Haberin Devamı

Erzan ile 2011’de Galatasaray’da oynamaya başladığında kulüpten aldığı paraların Erzan’ın müdür olduğu Denizbank Florya Şubesi’ne yatmaya başlamasıyla tanıştığını anlatan Kaya “Ben bankacıya güvenmiyorum, bankaya güveniyorum. Bankacı orada belirli sözleşmelerle, bana paramın değerlendirileceğini söylediği için bankaya güveniyorum” ifadelerini kullandı.

‘Terim Fonu’ demedi

Kaya, 1.2 milyon euro’yu kur korumalı mevduat hesabına yatırdığını belirterek “15 gün sonra Seçil Erzan odasında bana, bundan daha iyi getiren bir fon olduğunu söyledi. Bana resmi olduğunu kanıtlar şekilde belge sundu. Antetli, kaşeli, kendi imzalarının bulunduğu belge. Hiçbir riskinin olmadığını, yasal şekilde uygulandığını, bankanın özel müşterilerine istisnai durumda yapıldığını söyledi. ‘Fatih Terim fonu’ demedi, kesinlikle böyle bir şey olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Kaya, Erzan’ın evine gidişine ilişkin de şunları söyledi: “Bana bir fotoğraf attı, fondan para geldiğini söyledi. Mavi bir çantanın içinde olması gerekiyor. Meğer kurguymuş. Ben de gittim oraya. Zararım var çünkü, ana paramı tamamlamam gerekiyor. Annesi vardı evin içinde, annesinin yardımcısı vardı. Kapının önünde karşıladı, içeri girmedim. Annesine yardımcılık yapan şahıs da teyit edebilir. Ne olduğunu, ne bittiğini sordum. Beni oraya yem gibi çağırdı. Para alacağımı düşündüm. Sistemden para çıkamadığını söyledi. Sanıyorum başkalarına da o fotoğrafı iletti.”

Tanık sıfatı ile zorla getirme kararı

Erzan ve altı sanığın yargılandığı davanın 21 Kasım tarihinde görülen ilk duruşmasında Semih Kaya, Kaya’nın menajeri Fırat Özdemir, Erzan’ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz, Fatih Terim’in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap’ın eşi Nur Erkasap, Erzan’ın eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat’ın tanık olarak dinlenmeleri için zorla getirme kararı verildiği ortaya çıktı. -İSTANBUL DHA