Gündem SGK hizmet dökümü ile online SSK borç ve SSK prim sorgulama işlemleri

SGK hizmet dökümü ile online SSK borç ve SSK prim sorgulama işlemleri

20.07.2015 - 08:31 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile ayrıca SSK borç sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz. Bu haberimizde SGK hizmet dökümü alma ve SSK sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını detaylı olarak bulabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü ile online SSK borç ve SSK prim sorgulama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar farklı kurumlara bağlıydı. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SSK kurumuna çalıştıkları iş yeri her ay düzenli olarak sigortasını ödemektedir. Bu ödenen sigortalar sayesinde SSK Kurumu çalışan vatandaşın çalıştığı süre zarfında hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır. SSK Kurumu ayrıca vatandaşın sigortaları tam ödendiyse ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiyse vatandaşı emekli yapmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar Bağ-Kur kurumuna her ay düzenli olarak primler ödemektedirler. Bu primler sayesinde vatandaşın hastane ve kaza masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emekli yaşı geldiği zaman vatandaşı emekli yapmaktır. Bu yatırdığımız primler ve yatırılan sigortalar ile ilgili bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce bağlı olduğumuz kurumlara giderek bilgi edinilebilirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarına bağlı olan vatandaşlar bağlı oldukları kurum hakkında bilgileri ve yatırdıkları prim ve yatırılan sigortalar hakkında bilgilerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirler.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek vatandaşlar emeklilikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirler. Bu bilgilerin hepsine tek bir belge ile ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı çalıştıkları gün sayısı, hizmete başlama tarihi gibi bilgilerin hepsine ulaşılabilir. Vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek elde edebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bazı emeklilik ile ilgili hesaplama uygulamaları var. Ne zaman emekli olurum veya emekli maaşı hesaplama gibi hesaplama işlemlerinde istenilen bilgilerin hepsine bu belge ile ulaşabilirsiniz. Bu belgeye bir de internet üzerinden E-Devlet sayfasından ulaşabiliriz. E-Devlet sayfasından ulaşabilmek için E-Devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresi ile E-Devlet sayfasından kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş işlemine başlayabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sayfasında E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için farklı giriş yolları bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yollarından bir tanesi olan E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçtikten sonra sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Diğer giriş yollarından bir tanesi ise mobil imza ile giriş seçeneğidir. Mobil imza seçeneği ile giriş yapman için öncelikle cep telefonunuzun ve hattınızın mobil imza desteğini kaldırması gerekmektedir. Eğer üzerinizde kayıtlı bir mobil imza bulunuyor ise bu giriş seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu giriş seçeneği ile giriş yapmak için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girdikten sonra son olarak GSM operatörünüzü seçmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgileri girdikten sonra ilerle seçeneğini seçerek giriş işlemine devam edebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş seçeneklerinden bir tanesi de elektronik imza ile giriş seçeneğidir. Bu seçenek ile giriş yapmanız için şahsınıza ait bir elektronik imzanın bulunması gerekmektedir. Şahsınıza ait elektronik imza kartınız ile kimliğinizi doğruladıktan sonra bu sayfada kart tipini seçmelisiniz ve son olarak da giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet sistemine son giriş seçeneği ise T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Bu sayfada giriş seçeneğini seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğini seçmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra SGK hizmet dökümü belgesi ve SSK sorgulaması için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sistemine kayıtlı bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için sol tarafta bulunan harflerden S harfini seçmelisiniz. S harfi ile başlayan kurumlar karşınıza geldikten sonra kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz.

Yazarlar