Gündem SGK, selülit ve çatlak tedavisini karşılayacak

SGK, selülit ve çatlak tedavisini karşılayacak

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı 15 geleneksel tedaviyi bakanlık güvencesine almaya karar verdi.

SGK, selülit ve çatlak  tedavisini karşılayacak

Buna göre, selülit, bölgesel yağlanmalar, vücut şekillendirme, kilo kaybı, gözaltı torbalanması, deri çatlakları, yara izi gibi estetik sorunları gidermede kullanılan mezoterapiyi tedavi yöntemi olarak kabul edecek. SGK’nın ödeme listesine girecek olan tedavi yöntemleri arasında “Hipnoz, müzik terapi, larva ile tedavi, hacamat, bitkilerle tedavi (fitoterapi), arı ürünleriyle tedavi (apiterapi), ağrıların elle tedavisi (kayropraktik, osteopati), ozon tedavisi, kas tedavisi (proloterapi) ve refleksoloji” de olacak.

Haberin Devamı

SGK güvencesinde

Böylece estetik rahatsızlığı gidermede kullanılan bazı yöntemler SGK’nın ödeme listesine girecek. Tek bir seansı yüzlerce TL’yi bulan bu tedavilerde ödemenin bir kısmını devlet karşılayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK’nın ne kadarlık bir kısmı karşılayacağını belirleyecek. Bu tedaviler hastanelerde kurulacak GETAT Merkezleri’nde yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın kontrolsüz ilaç kullanımını engellemek amacıyla, geleneksel tedavi yöntemlerinin uygulanabilir hale gelmesini hedeflediği öğrenildi.

120 milyar dolarlık pazar

Global ölçekte 120 milyar dolarlık pazar payı bulunan geleneksel tıpta Türkiye’nin pastadan aldığı payın 1 ila 3 milyar dolar arasında olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin payını büyütmek için yapacağı yeni hamlesi sağlık turizmine de katkı sağlayacak.

Yazarlar