Gündem Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor. Meteoroloji’den alınan bilgiye göre yarın hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek, bugün ise ülke genelinde yağış bekleniyor.

Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan açıklamada, Marmara Bölgesinin batı ve orta kesimleri için fırtına uyarısı yapıldı. Rüzgârın, bugün sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ile Kocaeli’nin Darıca, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez ve Karamürsel İlçelerinde etkili olacağı bildirildi. Hava sıcaklığı bu geceden itibaren Marmara’da 4 ila 10 derece azalacak. Bugün akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle Manisa ve Balıkesir’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklendiği belirtildi. 

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Kuzey bölgeler karla karışık yağmur ve kar yağışı, kıyılarda yağmur. İstanbul bugün yağmurlu Trakya tarafının yüksekleri karla karışık yağmur. Gelecek soğuk havada İstanbul kar yağışı almayacak. Hafta sonu gelecek soğuk havada daha şanslı görünüyor. Cuma akşamı ve cumartesiyi İstanbul’da kar için takip edelim” dedi. AKOM’dan yapılan açıklamada ise sıcaklıkların 8-10 derece düşmesi beklenen İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.