Gündem Sıcaklıklar 10 derece birden yükselecek! Meteoroloji' saat verdi, Bakan Koca uyardı

Sıcaklıklar 10 derece birden yükselecek! Meteoroloji' saat verdi, Bakan Koca uyardı

12.07.2023 - 14:27 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, 'cehennem sıcağı' için kritik uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ‘Hava Sıcaklıkları Hissedilir Derecede Artarak Mevsim Normalleri Üzerine Çıkacak' ifadelerine yer verirken, bir uyarı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. İşte önümüzdeki 3 kritik gün…

Sıcaklıklar 10 derece birden yükselecek Meteoroloji saat verdi, Bakan Koca uyardı

Meteoroloji 11 Temmuz Salı ve 16 Temmuz Pazar günü arasındaki günlere dikkat çekerek uyarıda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, “11.07.2023 Salı günü batı kesimlerden başlayarak ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar;

Ankara: 31-35, İstanbul: 32-36, İzmir: 36-40, Edirne: 37-41, Çanakkale: 36-39, Muğla: 36-40, Adana: 38-42, Antalya: 37-43, Kayseri: 30-32

Sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerimizde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Oluşması Muhtemel Riskler

Güneş Çarpması

Alınabilir Önlemler

Güneş Çarpmasından Korunma Yöntemleri

DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da sıcaklıklara karşı bir uyarı geldi. Bakan Koca sosyal medya hesabından,  “SICAK ÇARPMASI, vücut sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı, Hipertermi olarak da bilinen ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar; diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpması için yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin gün içinde sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“HAFTAYA DAHA SICAK BİR DALGA GELİYOR”

CNN Türk Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen ise, “Batı bölgelerinde başlayan aşırı sıcaklar Marmara’da Cumartesi gününe Ege ve Akdeniz’de Pazartesi gününe kadar devam edecek. Yağış yok. Haftaya daha sıcak bir dalga geliyor” ifadelerine yer verdi.