Gündem 'Sıkıntıların üstesinden biz geliriz'

'Sıkıntıların üstesinden biz geliriz'

29.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşının yeterli olmadığını belirterek “Bu ülkenin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz” dedi.

Sıkıntıların üstesinden biz geliriz

KÜTAHYA DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Kütahya’da düzenlediği mitingde özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

EN ÇOK EMEKLİLER ETKİLENDİ: Hamdolsun, önümüze hangi badire çıkarsa çıksın, ülkemize demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerletmeyi başardık. Milli birliğimize yönelik saldırıları bertaraf ederken, yeri geldi darbecilere karşı canımız pahasına direndik. Yeri geldi sınırımıza dayanan teröristlerle boğuştuk. Hiç şüphesiz hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. En çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerimiz var. Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini diliyor. 

TAHRİK EDİYORLAR: Kardeşlerim, en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki, emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz. Şimdi birileri çıkıyor, emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek, bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık; 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. 

Haberin Devamı

YATIRIM BÜTÇESİ YETMİYOR: Yani 2024 yılı boyunca, ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya katarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor. Eğitime, sağlığa tek kuruş harcamadan her birinin tüm bütçesini buraya aktarsak ucu ucuna ya kurtarıyor ya kurtarmıyor. Devletin çalışanlarının yarısından fazlasına maaşlarını vermesek, o zaman belki bu ilave gideri karşılayabiliriz. Ayrıca seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğinde farkındayız. 

SERAMİK FABRİKASINI AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinginin ardından NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikası’nın açılış programına katıldı. Erdoğan, Nafi Güral’ın kurduğu Kütahya Seramik’in üretim yolculuğundaki 35 yılını geride bıraktığını ifade ederek, “Türkiye, İtalya ve İspanya gibi bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinde bile olmayan gelişmiş teknolojilere sahip üretim imkanına kavuşuyor” dedi. Erdoğan “Savunma sanayiinden seramik sektörüne kadar her alanda tasarımıyla, üretimiyle, ihracatıyla ülkemizi dünyanın önde gelen tedarikçileri arasına çıkaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sabır ve metanet istiyoruz’

YUMURTA KÜFESİ TAŞIMIYORLAR: Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar tabi ki istedikleri gibi atıp tutabilirler. Sorumluluk makamında olmayanlar elbette her aklına eseni söyleyebilirler ama milletin ülkeyi ve devleti yönetme görevi verdiği bizim için böyle bir durum asla söz konusu değil. Siz oturdukları yerden atıp tutanlara bakmayın, onlar sadece istismar ve bozgunculuk peşinde koşuyor. Bu ülkenin ve bu milletin asırlık meselelerini nasıl biz çözdüysek bugünkü sıkıntıların üstesinden gelecek olan da yine biziz. Milletimizden sabır ve metanet istiyoruz. Türkiye’nin son 21 yılı ondan önceki dönemlerinden çok çok iyiydi. İnşallah yarınlarımız da bugünümüzden daha iyi olacak.

Haberin Devamı

28 Şubat mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “postmodern darbe” olarak nitelenen 28 Şubat’ın 27. yıl dönümüne ilişkin sosyal medyadan paylaşım yaptı. Erdoğan “Milletimiz 28 Şubat’ta birliğine, beraberliğine, demokrasisine kasteden darbecileri ve onlara destek verenleri hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Ülkemizde bir daha hiç kimsenin 28 Şubat’ın karanlık zihniyetini hortlatmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Millet iradesine karşı çıkan her girişim millete düşmanlıktır. Cumhuriyete, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. - ANKARA Milliyet