Gündem Silahlı çatışmadan uyuşturucu çetesi çıktı

Silahlı çatışmadan uyuşturucu çetesi çıktı

02.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Gaziosmanpaşa’da dört gün önce motosikletli şahıslar arasında çıkan, bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı çatışmanın sebebi, uyuşturucu ticareti yapan iki çetenin husumeti çıktı.

Silahlı çatışmadan uyuşturucu çetesi çıktı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Halit Paşa Mahallesi’nde geçtiğimiz salı günü motosikletiyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğrayan Emre Çatal’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturma kapsamında, cinayet sebebinin uyuşturucu şebekelerinin hesaplaşması olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emre Çatal’ın, Fatih Gedik tarafından yönetilen ve uyuşturucu ticareti yapan bir şebekenin üyesi olduğu belirlendi. Şebekenin yine uyuşturucu ticareti yapan ve Ferhat Görener tarafından yönetilen Görener çetesi ile husumetli olduğu ve Çatal’ın uyuşturucu ticareti sonrası anlaşmazlık yaşadığı ve Görener şebekesinin üyeleri tarafından öldürüldüğü bildirildi. Her iki çetenin üyelerine yönelik dün sabah İstanbul, Antalya ve Muğla’da düzenlenen operasyonda 23 şüpheliden 16’sı gözaltına alındı.

7 şüpheli aranıyor

Adreslerde yapılan aramalarda ise beş adet ruhsatsız tabanca, 110 adet fişek, 9 gram uyuşturucu madde ve çelik yelek ele geçirildi.

Firari yedi şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürerken, çete üyelerinden 14’ünün daha önceden yapılan operasyonlar kapsamında yakalanıp, tutuklandığı belirlendi.