Gündem Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 39 yıldan bu yana Gazetecilik, Radyo, Televizyon, Karikatür, Edebiyat, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Spor alanları olmak üzere 9 dalda sanatçı, gazeteci ve bilim insanlarına verilen “Sedat Simavi Ödülleri”, bu akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

The Marmara Taksim Oteli’nde gerçekleştirilen törende açılık konuşması yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Türkiye’de maalesef basın özgürlüğü yerlerde sürünüyor. Düşünceyi ifade özgürlüğü yok. Bu kadar gazetecileri düşman görmek demokrasiyle bağdaşmıyor. Basının olmadığı yerlerde demokrasinin yeşermediğini biliyoruz. Biz umudumuzu hiç yitirmiyoruz. Bizi korkutarak, tehdit ederek susturamayacaklar. Gazeteciler her zaman var olacaklar. Ama onların her zaman var olacaklarını söylemek mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı

Oünyayı sarsan “Aylan Kurdi Bebek” fotoğraflarıyla Sedat Simavi ’Gazetecilik’ ödülünü kazanan DHA Bodrum Muhabiri Nilüfer Demir, ödülünü, TGC’nin önceki başkanı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve yazarı Orhan Erinç’in elinden aldı. Nilüfer Demir, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bu fotoğraf bu kadar ses getirebildiyse, arkamdaki kurumumun desteği sayesinde olmuştur. Bu ekip işiydi. Oraya gidip çekmenin dışında, yayına kadar olan süreçte büyük bir ekipti. Doğan grubu, DHA’ya, bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.