Gündem ‘Şimdi kavuştular’

‘Şimdi kavuştular’

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci, yazar Hakkı Devrim dün düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Devrim’in kızı Zeynep Çağlıyor, “8 senedir anneme kavuşma derdindeydi, şimdi kavuştular” dedi

‘Şimdi kavuştular’

Bir süredir kanser tedavisi gören, Türk basınının usta isimlerinden yazar ve yayımcı Hakkı Devrim (87) dün sevenlerinin

‘Şimdi kavuştular’
eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Levent’teki Afet Yolal Camii’nde dün öğle vakti düzenlenen cenaze törenine medya, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ile Enis Berberoğlu, Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, gazeteciler Altan Öymen, Sami Kohen, Melih Aşık, Taha Akyol, Doğan Hızlan, Ertuğrul Özkök ile eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve Okan Bayülgen, Mehmet Aslantuğ, Ali Poyrazoğlu’nun da arasında bulunduğu ünlü isimlerin katıldığı törende taziyeleri Devrim’in kızı Zeynep Çağlıyor ve oğlu Serdar Devrim kabul etti. Devrim, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kilyos’taki aile mezarlığına defnedildi.

‘Hocamdı, babamdı’
Babasının çok fazla ağrı çekmeden huzur içinde vefat ettiğini ve buna şükrettiklerini söyleyen Serdar Devrim, “Sizin ağabeyinizdi, benim de hem ağabeyim, hem hocam, hem babamdı. Bu acılı günümde yanımda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Babası Hakkı Devrim’i olağanüstü bir baba olarak tanımlayan Zeynep Çağlıyor da, “Bizim hep çok ürktüğümüz, kendimizi beğendirmek istediğimiz hem de sonsuza kadar güvendiğimiz, sırtımızı dayadığımız çok özel bir babaydı. Anneme kavuştu. 8 senedir anneme kavuşma derdindeydi. Şimdi kavuştular” diye konuştu.