Gündem ‘Sınırlarımız kırmızı çizgimiz’

‘Sınırlarımız kırmızı çizgimiz’

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Sınırlarımız bizim kırmızı çizgimizdir. Huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında, düzensiz göçle mücadelede olmazsa olmazdır” dedi.

‘Sınırlarımız kırmızı çizgimiz’

Türkiye- İran sınır hattında incelemelerde bulunmak ve Sınır Güvenlik Toplantısı’na katılmak üzere Ağrı’ya gelen Yerlikaya, helikopterle Doğubayazıt ilçesine geçti. Gürbulak Sınır Kapısı’nda gerçekleşen toplantıya katılan Bakan Yerliyaka, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, başta terörle mücadele olmak üzere düzensiz göç, kaçakçılık, organize suç yapıları ve diğer suç ve suç türleri ile de son derece kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.  

Haberin Devamı

12 ilde mağaralar imha edildi 

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; 12 ilde teröristlerin kırsalda kış aylarında barınmak için hazırladıkları mağara ve sığınakların imha edilmesine yönelik Kahramanlar Operasyonu gerçekleştirildiğini açıkladı. Yerlikaya açıklamasında “12 ilde 42 adet mağara, sığınak ve depo imha edildi. Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonlarda J-SİHA ile birlikte ATAK helikopterlerinin de yer aldığını belirterek, operasyonda AK-47 piyade tüfekleri, patlayıcı, PKMS makinalı tüfekler, el bombaları gibi birçok silah ve mühimmatın ele geçirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Sınırlarımız kırmızı çizgimiz’

Üslerde denetim

ANKARA Milliyet - Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekâtlarını yerinde denetledi. Hakkâri Çukurca’daki 2’nci Hudut Tugay Komutanlığının Altıntepe Üs Bölgesi’ni ve 1. Hudut Tugay Komutanlığının Şehit İstihkam Uzman Çavuş Hakan Ergin Üs Bölgesi’ni ziyaret eden Orgeneral Bayraktaroğlu, araziyi inceleyerek alınması gereken ilave tedbirlere ilişkin talimat verdi. 15 Ağustos-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Irak’ın kuzeyinde yer alan Pençe Harekât Bölgelerinde 838 taciz ve saldırı olayı meydana gelirken, 165 PKK/KCK mensubu terörist etkisiz hâle getirildi. Bölgede 161 mağara ve sığınak da imha edildi. 303 mayın/EYP tespit edilerek etkisiz hâle getirildi.