Gündem Sivilleri katletmek açık savaş suçudur

Sivilleri katletmek açık savaş suçudur

17.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hamas saldırılarında İsrail’de aralarında çocukların da bulunduğu bin 400’den fazla kişi öldü, 3 bin 500 kişi yaralandı.

Sivilleri katletmek açık savaş suçudur

İsrail’in misilleme saldırılarında da Gazze’de aralarında çocukların da bulunduğu 2 bin 800’ün üzerinde kişi öldürüldü, 10 bin 600 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Gazze, Batı Şeria ve İsrail’de artan sivil ölümleri, kasten sivillerin hedef alınması ve sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırılar hakkında açıklamada bulunan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Ruhat Sena Akşener şunları söyledi: “Yaklaşık 1 haftadır devam eden karşılıklı saldırılarda siviller büyük bir trajedi yaşıyor. İsrail’in, Gazze’deki önceki savaşlarda cezasızlıkla savaş suçları işleme konusundaki korkunç geçmişi, Filistinli silahlı gruplar tarafından sivillere yönelik hiçbir saldırısını meşru kılmaz. Sivilleri katletmek açık savaş suçudur. Karşılıklı olarak, bu menfur saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Tüm tarafların savaş suçuna varan ihlallerinin derhal sonlandırılması, soruşturulması ve sorumluların hesap vermesi gerekiyor. Uluslararası toplum bu insanlık dramına ve ihlallere dair derhal yükümlülüklerini yerine getirmeli, zaman kaybetmeden etkili tutumu ve gereken önlemleri almalıdır.”