Gündem Siyah noktalı pusula tartışma yarattı

Siyah noktalı pusula tartışma yarattı

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollanda Deventer’da cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanmış olan 225 pusulada Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yer aldığı kutucuğun üzerindeki siyah nokta tartışmalara neden oldu.

Siyah noktalı pusula tartışma yarattı

Söz konusu pusulanın sosyal medyada paylaşılması üzerine Erdoğan’a oy verilmesi halinde siyah noktanın gözükmeyeceği, diğer adaylara oy verilmesi halinde ise siyah nokta nedeniyle bu oyların iptal edileceği yorumları yapıldı. Tartışmalar üzerine açıklama yapan CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, hatalı basılmış 225 oy pusulasının tutanak altına alındığını belirtti. Yakupoğlu, “Matbaa baskı hatası seçmen iradesini hem sakatlamaz hem de seçmen tarafından oy pusulasına konulan ve oy pusulasını geçersiz kılan ayırt edici işaret olarak kabul edilemez. Kısaca sorun yok. Lütfen provokasyonlardan uzak duralım ve bizim teyit etmediğimiz konulara itibar etmeyelim” dedi.

Haberin Devamı

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erdi

Yüksek Seçim Kurulu, yurt dışı temsilciliklerde oy verme işleminin dün sona erdiğini bildirdi. Gümrüklerde ise yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy vermeye devam edecek. YSK’dan edinilen bilgiye göre yurt dışı temsilciliklerde 1 milyon 691 bin 531, gümrüklerde ise 125 bin 479 seçmen oy kullandı. Böylece toplam oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 817 bin 10’a yükseldi. l ANKARA Milliyet