Gündem Siyasilerden 15 Temmuz mesajı: Darbe ilk defa yargılanmıştır

Siyasilerden 15 Temmuz mesajı: Darbe ilk defa yargılanmıştır

15.07.2023 - 09:23 | Son Güncellenme:

Türkiye, Cumhuriyet ve demokrasi tarihine kara bir gece olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yedinci yıldönümünde yaşananlar unutulmadı. Parti kurmayları, meclis’te hain darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

Siyasilerden 15 Temmuz mesajı: Darbe ilk defa yargılanmıştır

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yendinci yıl dönümünde siyasi isimlerden açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik:

Dünyanın en karanlık terör örgütlerinden olan FETÖ, asker üniforması giymiş teröristler eliyle ülkemizin tüm değerlerine saldırdı. Ülkemizin tüm değerlerine karşı düşmanlığın her türlüsü bu teröristler tarafından sergilendi. Cumhurbaşkanımızın ölümü göze alan liderliği ile devletimizin vatansever mensupları ve milletimizin kahraman evlatları tam bir adanmışlıkla bu terör örgütünü durdurdu. Ve büyük milletimiz tüm dünyaya bir kere daha milli iradeye sahip çıkma konusunda nasıl cesur ve kararlı olduğunu gösterdi. Milletimiz bir kere daha “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin ülkemizin sarsılmaz temeli olduğunu ilan etti. Devletimizi ele geçirmeye, ülkemizi işgal etmeye, milli iradeyi gaspetmeye çalışan terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen milli mücadelenin ve direnişin yıldönümündeyiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin Devamı

 AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül:

15 Temmuz milletimizin demokrasi meşalesidir. Sonsuza kadar büyük bir gururla Türkiye’nin istiklali ve istikbali adına o gece milletimizin yazdığı büyük destanın şanlı tarihidir" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ve milletin iradesinden başka hiçbir gücün egemen olamayacağanı bütün dünyaya göstermiş şanlı bir gecedir. Türkiye’nin işgal edilemeyeceğini, Türkiye’nin kıyamete kadar bağımsız ve hür bir şekilde yaşayacağını güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. O gün, özellikle demokrasi tarihi darbelerle kesilmiş ülkemizde darbeye darbe vurulması açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Darbe ilk defa yargılanmıştır, önce milletimiz yargılamıştır. Ülkemizin her yerinde milletimiz geleceğine sahip çıkmıştır, demokrasi nöbeti tutmuştur. Ülkemiz açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır" 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın:

Bir darbeler tarihini içinde barındıran Türkiye Cumhuriyeti’nde çok sayıda milletvekili arkadaşımız hapishanelerden buraya gelmiştir. 15 Temmuz’u hepimiz hatırlıyoruz. Çok sayıda yurttaşımız, çok sayıda asker arkadaşımız darbeyi önlemek için şehit oldular. Onları eğer saygıyla anıyor isek onların bıraktığı anıları kanatmayacak bir tutum almamız gerekiyor. 15 Temmuz’la gerçek anlamda hesaplaşmak gerekmektedir. Ulusumuzun bir kez daha böyle bir darbe girişimiyle karşılaşmamasını diliyorum. Ama bunun için hem geçmişe yönelik hem geleceğe yönelik önlemleri kararlılıkla almamız gerektiğini ifade ediyorum. 

Haberin Devamı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener

Aziz Türk milleti, ülkemizi uçurumun eşiğine getirmeye çalışanları, her daim kutlu iradesiyle yüzleştirmiştir. İşte bu yüzleşmelerin sonuncusu, 15 Temmuz gecesinde, milletimizin devletini sokaktan topladığı destansı bir mücadeleyle gerçekleşmiştir. Demokrasi yolundaki tavizsiz duruşumuzu tüm dünyaya yeniden bildirdiğimiz 15 Temmiz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.  Yüce Allah milletimizi, bir daha böylesi acı bir mücadele vermek zorunda bırakmasın.

Haberin Devamı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu:

İYİ Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti çatısı altında meşru siyaset mekanizmaları ve demokrasiden başka hiçbir tanzim edici yöntem ve metodu tanımadığımızı ve tanımayacağımızı bir kez daha dile getiriyorum. Siyaset anlayışımızı “her şey millet için ve millete göre” şiarıyla tahkim eyledik. Genel Başkanımız Sayın Akşener’in ifadesiyle, o gece millet, devleti sokaktan toplamıştır. Ama Fetullahçı terör örgütünün siyasi ayağı 15 Temmuz darbe girişiminden yedi yıl sonra hâlâ ortaya çıkarılamamış,hiçbir adım atılmamıştır.

DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin:

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde demokrasinin anamızın ak sütü kadar helalimiz olduğunu hatırlatarak, “Darbe mi? Bir daha asla!” sloganı ile tüm darbecileri lanetliyoruz.” 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatan ve millet uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, FETÖ ve FETÖCÜLERE bedel ödemeden asla kurtulamayacaklarını bir kez daha hatırlatıyorum.