Gündem SMA’lı Pera’nın kanatları ol!

SMA’lı Pera’nın kanatları ol!

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Doğduktan sonra topuk kanı testiyle SMA Tip 1 teşhisi konulan en küçük bebek olan Pera’nın ailesi “En erken teşhis ona konuldu, umudumuz ve şansımız büyük” diyerek yardım çağrısı yaptı.

SMA’lı Pera’nın kanatları ol

ÇİĞDEM YILMAZ- İzmir’de yaşayan Deniz ve Burak Başkes çiftinin kızları Pera’ya, 9 günlükken SMA Tip1 teşhisi kondu. Minik Pera, Sağlık Bakanlığı tarafından Mayıs ayında ülke çapında başlatılan topuk kanı tarama testi sonucu bu kas hastalığının tespit edildiği en küçük ilk bebek oldu. Ailesi, 2.5 aylık olan kızlarının sağlığına kavuşması için İzmir Valiliği onayıyla bağış kampanyası başlattı. Tedavi için 1 milyon 823 bin dolara ihtiyaçları olduğu söyleyen anne Deniz Başkes kızının tedavisinin bir an önce başlamasını istiyor.

Haberin Devamı

Ön kayıt alındı

Kızlarının tedavisi için “Pera’nın Kanatları Ol” diye kampanya başlattıklarını söyleyen anne Deniz Başkes, “Peramız ilk erken tanı konan bebek olduğu için umudumuz ve şansımız büyük. 600 bin kişi, 50 lira verirse gerekli miktar toplanmış olacak. Çok kişinin az miktarına ihtiyacımız var. Duyarlı olan halkımızın sesimizi duymasını temenni ediyoruz. Pera’nın gözlerinin içine gülerek bakmam gerekiyor. Küçük bir empati her şeyi değiştirebilir. Toplanacak para kızımın tedavisi için tek umut. Dubai’deki hastane tedavi için 1 milyon 823 bin dolarlık teklif verdi ve ön kayıt aldılar. Gerekli para temin edildiği an tedavi süreci başlayabilecek. Bu miktarı toplayabilirsek, tedavi 4-6 ay sürecek. İlacı vermeden önce çocuğumuzun gerekli tetkik ve tahlilleri yapılıp tedavi sürecine hazırlanacak. İlaç uygulandıktan sonra kontrol ve takip amaçlı çocuğumuz fizik tedavi ve hidroterapi de uygulandıktan sonra taburcu edilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

En erken tanı

Anne Başkes, “Pera bizim ilk çocuğumuz. Pera’yı kucağımıza almanın sevincini yaşarken, 9 günlükken test sonucu bizi önce derinden sarstı. İnanamadık 15 gün içinde 3 ayrı kurumda aynı testleri yaptırdık ve hepsinde sonuç aynı çıktı. Sevincimizi yaşayamadan Pera için mücadele etmeye karar verdik, kenetlendik. Çok yıpratıcı ve uzun soluklu bir süreç. Pera gözümüzün önünde eriyor ancak Peramız ilk erken tanı konan bebek olduğu için umudumuz ve şansımız büyük. Bu tedaviye ne kadar erken başlayabilirsek tedavinin başarı oranı da o kadar yüksek olacak” ifadelerini kullandı.