Gündem Soma ile tanındı

Soma ile tanındı

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Asıl mesleği eczacılık olan Özgür Özel, milletvekili seçilmeden önce Türkiye Eczacılar Birliği yönetiminde görev aldı. Özel, parti içinde aldığı görevlerle CHP’de öne çıkmıştı.

Soma ile tanındı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Türkiye genelinde tanınmasında Soma faciası öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamaların önemli bir yeri olmuştu. 21 Eylül 1974’te Manisa’da doğan Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılında milletvekili seçilene kadar serbest eczacılık mesleğini sürdürdü. 2007 yılından sonra Türk Eczacıları Birliği’nde yönetim kurulu üyeliği, sayman ve iki dönem genel sekreterlik görevlerini üstlendi.

Haberin Devamı

Özel, 2009 yerel seçimlerinde CHP’nin Manisa belediye başkan adayı oldu fakat seçilemedi. İlk defa 2011’de Manisa milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2014’te tekrar belediye başkanı adayı oldu, yine seçilemedi.

Özel, diğer CHP Manisa milletvekilleriyle birlikte Soma’daki maden ocaklarının incelenmesi için bir Meclis komisyonu kurulmasını teklif etmiş, bu önergenin gündeme alınmasıyla ilgili yaptığı 29 Nisan 2014 tarihli konuşmada ocaklardaki denetim ve güvenlik eksikliklerinden bahsetmişti. Bu konuşma yaklaşık iki hafta sonra 13 Mayıs 2014’te meydana gelen Soma maden faciası sonrası gündem oldu. 301 madencinin can verdiği Soma dava sürecini yakından takip eden Özel, 2021 yılında mahkeme kararı açıklandıktan sonra gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Haberin Devamı

2015’teki iki genel seçimde yine milletvekili seçildi. 18. Olağanüstü Kurultay’da Parti Meclisi üyesi seçildi. 24 Haziran 2015’te grup başkanvekilliği görevine geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu milletvekili olmadığı için 3 Haziran 2023’te CHP grup başkanı seçildi. Kurultay’da da Kılıçdaroğlu’na karşı girdiği yarışı kazandı.

Akşener’den tebrik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından Özel’i tebrik etti. Akşener, “CHP 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkan olarak seçilen Özgür Özel’i tebrik ediyor; kurultay sonuçlarının CHP camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Özel’i telefonla arayarak tebrik etti.

Yazarlar