Gündem Deprem sonrası İstanbul ve Bursa'da 3 binada çatlak! Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı

Deprem sonrası İstanbul ve Bursa'da 3 binada çatlak! Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı

04.12.2023 - 12:58 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, merkezi üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin son dakika gelişmeleri paylaştı.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.42'de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Haberin Devamı

10.45'TE BİR DEPREM DAHA OLDU

Saatler 10.45'i gösterdiğinde aynı bölgede bir deprem daha oldu. 4.5 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 7.02 km olarak açıklandı.

İKİ İLDE ÇATLAYAN BİNALAR OLUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremin ardından son gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaştı. İstanbul'un Esenler ve Küçükçekmecek ilçesinde Bursa'nın ise Mudanya ilçesinde çatlayan binalar olduğuna dair ihbarlar alındığını belirtti.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.

İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

*İSTANBUL
- Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

Deprem sonrası İstanbul ve Bursada 3 binada çatlak Bakan Yerlikaya son durumu paylaştı

* BURSA
- Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.
- 2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.