Gündem AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar

AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar

11.02.2024 - 17:10 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' sırasında beyaz bir araçla sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı anında sokakta bulunan Ebru Güneş  başından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırı anına lişkin yeni görüntüler ortaya çıkarken, soruşturmaya ilişkin açıklamalar da geliyor.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Kanarya Mahallesi Sarı Asma Sokak'ta meydana geldi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın bir dernekte gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' sırasında, beyaz bir araçla derneğin bulunduğu sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler tabanca ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anında sokakta bulunan Ebru Güneş başından vurularak ağır yaralandı. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, yaralanan kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri saldırının gerçekleştiği sokağın çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı. Saldırının üzerinden 17 saat geçerken olayın yaşandığı seçim bürosunun bulunduğu sokakta sessizlik hakim. Çevre sakinleri korku dolu anları anlattı.

Haberin Devamı

AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar

"SİLAH SESLERİ DUYDUK"

Saldırının gerçekleştiği sokakta oturan ve olayı gören Coşkun Yıldız, "Olay yerindeki mahallede oturuyorum, saat 16.30 sıralarında kuvvetli şekilde otomatik tarama silah sesleri duyduk. Dışarıya baktığımızda büyük bir kalabalık, topluluk gördük, içlerinde bir yığın polis, vatandaşlar vardı. Sonra evin önüne baktığımızda genç bir bayanın yaralandığını gördük, müdahale ediyorlardı havlu attık yukarıdan tampon yaptılar, ambulans geldi aldı. Dernekte bir parti konuşması varmış, parti konuşmasının olduğu yere doğru karşı taraftan, ters yönden arabayla geçiyorlar ve  o arada bir uzun namlulu bir de silahlarla tarayarak şu istikamete doğru gidiyor. Kadın da zannediyorum şurada bir yerde oturuyormuş kayınpederine gidiyormuş galiba. Karşı taraftan Süleyman Soylu ve yanındaki kalabalık geldi, dernek binasına girdiler. Girişi kapattılar, oradan da girişi kapattılar üç yönlü, buraya kimseyi sokmadılar o anda. Bir saat sonra çıktığımda yukarıya anneme, annem hala kombi patladı zannettim diyor, titriyor." ifadelerine yer verdi.

AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar


"AZ DAHA İLERİ GİTSEM KURŞUN BANA GELİYORDU"

Merketten alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için olayın yaşandığı sokağa doğur yürüyen Dürdane Efe ise, "Marketten geliyordum, az daha ileri gitsem kurşun bana geliyordu. Oradan beni bir komşu aldı evine götürdü, ortalık duruluncaya kadar orada kaldım. Korktuk doğrusu, çok korkunç geçti dün" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GÖZALTI SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili, “57 ayarı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 şahıs gözaltına alındı. Bunlarla beraber 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Milletimizin huzurunu bozanların huzurunu bozmaya devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece’de yaşanan silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu. Yerlikaya’ya İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul İl Emniyet Müdür Zafer Aktaş da eşlik etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Dün Küçükçekmece’de silahlı bir saldırı meydana gelmiş, saldırıda bir vatandaşımız ağır yaralanmıştı. Saldırıdan hemen sonra emniyet birimlerimiz geniş çaplı tahkikat başlattı ve operasyonlar düzenlemeye başladı. 57 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 17 şahıs gözaltına alındı. Bunlarla beraber 3 ruhsatsız silah da ele geçirildi. Operasyonlarımız devam ediyor. Diğer seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için biz İçişleri Bakanlığı olarak gerekli tüm tedbirleri hassasiyetle aldık. Almaya da devam ediyoruz. Biz şehir eşkıyalarına, organize suç örgütlerine, halkımızın huzurunu kaçırmaya çalışanlarla, milletimizin canına ve malına kast eden suç odaklarıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Halkımızın huzurunu bozanlara asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin huzurunu bozanların huzurunu bozmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti programına saldırıda yeni gözaltılar

SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME: GÖZALTILAR VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da, İstanbul'da AK Parti seçim çalışmasına gerçekleştirilen saldırıyı ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tunç, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak Küçükçekçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında olayla bağlantısı olduğu düşünülen; 12 şüpheli gözaltına alınmış, 7 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.