Gündem Son dakika... Avcılar'da doğalgaz patlaması! Yaralılar var

Son dakika... Avcılar'da doğalgaz patlaması! Yaralılar var

08.08.2021 - 09:26 | Son Güncellenme:

İstanbul Avcılar'da dün akşam ayakkabı imalathanesinde doğalgaz patlaması oldu. Patlamada 4 kişi yaralanırken, çevrede bulunan bina ve iş yerleri zarar gördü. 3 katlı binada meydana gelen patlamanın boyutu gün ağarınca bir kez daha ortaya çıktı.

Dün akşam meydana gelen patlama ardından başlayan yangın itfaiye ekiplerinin çabası ile bitişikteki iki binaya sıçramadan söndürülürken, ön cephesi tahrip olan binadan savrulan parçalarla yaralanan 4 kişi tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Gece geç saatlerde bomba uzmanları ve K9 köpekleri ile yapılan arama sırasında sokak iki taraftan kapatıldı. Aramalar uzun sürdü. Bu sabah gün ağarınca polis bariyerleri, binanın çevresine getirilerek sokaktan kısıtlıda olsa yaya geçidine izin verildi. Gün ağarması ile birlikte binanın ön cephesinin tümüyle tahrip olduğu, birinci kat zemininin bodrumdan kaynaklandığı sanılan patlamanın şiddetiyle yukarı doğru yarıldığı görüldü. Binadan ve önündeki duvardan kopan beton bloğun da çok kalın olduğu görüldü.

Patlamada 4 kişi yaralanırken, binanın ön cephe duvarı yıkıldı. Çevre binalarda ve bina önündeki araçlar da zarar gördü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlı ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri patlama sonrası çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. İtfaiyenin arama kurtarma köpekleri de patlama olan iş yerinde enkaz altında kalan olup olmadığını kontrol etti. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı polis ekipleri de binada incelemede bulundu.

Haberin Devamı

"CAMLAR ÜZERİME YAĞMUR GİBİ YAĞDI"

Olayın görgü şahitlerinden Niyazi Turan, "Ben evime girmek üzereyken doğal gaz sıkışmasından patlama geldi adam benim yanıma düştü camlar benim üzerime yağmur gibi yağdı" dedi. Mahalle sakinlerinden Okan Aydın, "Bir anda patlama oldu. Sonra alevler çıkmaya başladı, itfaiye gelip yangını kontrol altına aldı. Bir tane yaralı çıkarılırken gördüm" şeklinde konuştu. Patlamanın olduğu iş yerinin yan apartmanında oturan Tufan Kızıl, " Ben yan apartmanda oturuyorum. Bir anda patlama oldu. Patlamayla birlikte kafamı duvara vurdum. Ondan sonra apar topar aşağı indik. Yaralılardan biri yerde yatıyordu sonra yangın sıçramaya başlayınca yaralıyı kenara taşıdılar" dedi.

K9 KÖPEKLERİ VE BOMBA UZMANLARI DEVREDE

Söndürme çalışmalarının tamamlanmasından sonra bölgeye bomba uzmanları sevk edildi. Uzmanların yanı sıra hassas burunlu AFAD ve İstanbul İtfaiyesi'ne ait iki köpek de incelemelerde kullanılmak üzere olay yerine getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba Uzmanları, olay yerindeki patlamayla ilgili araştırma yaptı.

Haberin Devamı

Çalışmalar sırasında sokak boşaltılarak bariyerler çekildi ve çevredeki vatandaşlar uzaklaştırıldı. Enkaz ve savrulan parçalarda inceleme devam ederken, patlamanın nedeni araştırılıyor.

 

Son dakika... Avcılarda doğalgaz patlaması Yaralılar var