Gündem Son dakika: Dışişleri'nden açıklama: İsrail ve Filistin gerilimini endişeyle karşılıyoruz

Son dakika: Dışişleri'nden açıklama: İsrail ve Filistin gerilimini endişeyle karşılıyoruz

07.10.2023 - 18:35 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ve Filistin’de yaşanan şiddet ve gerilimin derin bir endişeyle karşılandığı belirtilerek, "Tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı. Öte yandan Bakan Fidan peş peşe görüşmeler gerçekleştirdi.

Son dakika: Dışişlerinden açıklama: İsrail ve Filistin gerilimini endişeyle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bugün İsrail ve Filistin’de yaşanan şiddet ve gerilimi derin bir endişeyle karşılıyoruz. Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz. Şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguluyor, tarafları itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

Haberin Devamı

Sözkonusu gelişmelerin daha fazla tırmanmadan ve daha geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alınabilmesini teminen, Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya daima hazırız. Bu doğrultuda, ilgili taraflarla temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu üzücü gelişmeler, iki devletli çözüm vizyonunun önemini bir kez daha göstermektedir. Tarafları, güç kullanmaktan vazgeçerek, bu vizyon doğrultusunda, daha fazla gecikmeksizin kalıcı çözüm için çalışmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail ve Filistin’deki Türk vatandaşları için uyarı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ve Filistin’de yaşanan olaylar sonrası Türk vatandaşlarını uyardı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklama, "İsrail ve Filistin'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır" denildi.

Haberin Devamı

Gelişmeler için Tel Aviv Büyükelçiliği, Kudüs Başkonsolosluğu ile Bakanlığın resmi web sayfaları ve sosyal medya hesaplarının takip edilmesi tavsiye edildi. Acil durumlar için kullanılabilecek telefon numaraları ise şu şekilde:
Tel Aviv Büyükelçiliği Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 52 248 66 47, Kudüs Başkonsolosluğu Nöbetçi/Acil Durum Telefonu: +972 54 660 62 10, Konsolosluk Çağrı Merkezi: +90 312 292 29 29.

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin bugün Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve İran'ın dışişleri bakanlarıyla telefonda görüştü.