Gündem Son dakika... Feyza Altun hakkında karar

Son dakika... Feyza Altun hakkında karar

20.02.2024 - 10:10 | Son Güncellenme:

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili mesaj yazdı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımların ardından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun dün gözatına alınarak emniyet müdürlüğüne götürülmüştü. 

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Feyza Altun sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Feyza Altun sabah saatlerinde Beykoz Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan Altun, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Feyza Altun yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şekildeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ

Avukat Feyza Altun'un serbest bırakılmasının ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı karar itiraz etti. İtiraz kararı sulh ceza hakimliği tarafından değerlendirilecek.

Son dakika... Feyza Altun hakkında karar

ADLİYE ÇIKIŞI AÇIKLAMA 

Beykoz Adliyesi'nden ayrılırken konuşan Feyza Altun, "Meslektaşlarıma, STK'lara ve özellikle bana destek veren Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Laik, medeni hukuk kurallarına inanan Cumhuriyetçi bir Türk kadını olarak bu ülkenin laik olduğunu ve laiklik için bir gece nezarete kalmamın bu ülkenin kurucuları yanında, ödedikleri bedeller yanında hiçbir şey olmadığını söylemek isterim. Başım dik girdim, yine başım dik çıktım. Yanlış anlaşılmasın, din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir avukat olarak kimsenin herhangi bir din mensubu olarak sadece İslam dini ya da Müslümanlar için söylemiyorum, bu ülkede din ve vicdan özgürlüğü, bir yandan da inanmama özgürlüğü vardır" dedi. "Aslında Taliban aklına ya da benzeri bir siyasal rejime yönelttiğimi sözlerimi sanki dini değerlere söylemişim gibi çarpıtıldı" diyen Altun, "Ben kadınların medeni haklarını geriletecek, toplumdaki duruşlarını geriletecek, medeni hukuk kuralları dışarısında başka bir şey uygulanmasına tartışmaya açacak herhangi bir düşünceye ya da sisteme karşıyım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika... Feyza Altun hakkında karar