Gündem Son dakika! Fırat Delibaş yakalandı

Son dakika! Fırat Delibaş yakalandı

30.04.2018 - 15:30 | Son Güncellenme:

Firari olarak aranan Fırat Delibaş bir adamıyla beraber Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

Son dakika Fırat Delibaş yakalandı

Türkiye’ nin gelmiş geçmiş en hızlı kapkaççısı olarak bilinen ve 2000’li yılların başında Beyoğlu’nda kurduğu çeteyle kapkaç ve gasp dehşeti estiren Delibaş geçen yıl çetesine yönelik düzenlenen operasyondan beri firari olarak aranıyordu.

Haberin Devamı

Diyarbakır’dan getirdiği işsiz ve başıboş çocuk ve gençleri başta Beyoğlu olmak üzere İstanbul genelinde örgütleyerek gasp ve kapkaça yönlendirdiği belirlenen Delibaş, ilerleyen süreçte haraç ve mesken baskınlarına karışarak organize işlere yönelmiş geçen yıl düzenlenen operasyonla da çetesi çökertilmişti.

Kapkaç baronu olarak bilinen Delibaş'ı bir yıldır arayan Organize Suçlarla Mücadele ekipleri bugün Beyoğlu’nda bir evde saklandığını belirleyince adrese öğle saatlerinde baskın düzenlendi.

Adreste bir adamıyla birlikte yakalanarak emniyete götürülen Delibaş'ın çetesiyle Beyoğlu ve civarındaki esnaflardan topladığı haraçlarla, kapkaç ve gasptan elde ettiği paraların bir kısmını terör örgütü PKK’ya, örgütün siyasal uzantıları üzerinden gönderdiği emniyet güçlerince test edilmişti.

Haberin Devamı

Nisan 2017 de çetesine düzenlenen operasyonda 27 adamı gözaltına alınan ve 11 tutuklanıp 16 sı serbest bırakılan Delibaş'ın o tarihteki operasyonda, Beyoğlu’nda ki deposu da tespit polis tarafından tespit edilip basılmıştı. 4 tabanca, 2 av tüfeği, döner bıçakları ve değişik tipte çok sayıda kesici aletlerin ele geçirildiği depoda, yüklü miktarda kapkaç ve hastan elde edilen eşya ve malzemede bulunmuştu.

Çete üyesi olan ve kendisi gibi aranan E.Y. isimli adamıyla birlikte organize suç çetesi elebaşılığı suçlamasıyla yakalanıp gözaltına alınan Delibaş'ın bir dönem Beyoğlu sokaklarına kameralar kurarak bölgeyi hâkimiyeti altına almaya çalıştığı da polis tarafından tespit edilmişti

Kapkaççılıktan organize suç çetesi elebaşlığına terfi eden Delibaş'ın geçen yılki operasyonda basılan deposunun Beyoğlu Karakolunun 2 sokak arkasındaki bir adreste çıkması da dikkat çekmişti.