Gündem Son dakika: Hakim ve savcılara büyük operasyon! İhraç edilen 55 hakim ve savcı...

Son dakika: Hakim ve savcılara büyük operasyon! İhraç edilen 55 hakim ve savcı...

18.03.2017 - 09:47 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcıdan 26'sı yakalandı. Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu'na ilk celse tahliyesine karar veren hakim için de gözaltı kararı verildi

Son dakika: Hakim ve savcılara büyük operasyon İhraç edilen 55 hakim ve savcı...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman'ın koordinesinde FETÖ'ye mensup olduğu iddia edilen hakim ve savcılara yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 55 hakim ve savcı hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verildi. Ayrıca savcılığın talebi üzerine, hakimlikçe, şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda, 26 hakim ve savcı gözaltına alınırken, diğerlerini arama çalışmaları sürüyor. Operasyon kapsamında şüpheli hakim ve savcıların ikametlerinde arama yapılıyor. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) dün ihraç edilen 202 hakim ve savcı arasında bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TEKMECİYİ SERBEST BIRAKAN HAKİME DE GÖZALTI
?Habertürk'ün haberine göre; hakkında gözaltı kararı verilen hakim ve savcılardan 2'si Anadolu Adliyesi'nde görevli. Bunlardan biri Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Uyanık. Hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için otobüste tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun ilk celse tahliyesine karar veren, yargılamayı yapan hakim.