Gündem Hatay'da saat 10.58'de 4 büyüklüğünde deprem

Hatay'da saat 10.58'de 4 büyüklüğünde deprem

04.10.2023 - 11:09 | Son Güncellenme:

Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 10.58'de bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıklama yapıldı.

Hatay'da saat 10.58 sıralarında bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD verileri paylaştı. 4 büyüklüğünde olduğu duyurulan depremin derinliği 10.81 km olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak paylaşırken derinliğin 13.5 km olduğu belirtildi.

Öte yandan depremin çevre illerden de hissedildiği bildirildi.

"BUNU TİPİK BİR ARTÇI GİBİ GÖRMEK DOĞRU DEĞİL"

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'daki depremi Semiha Şahin'e değerlendirdi. Ersoy'un açıklamaları şöyle;

6 Şubat depremlerinde kırılan fay zonu bir kısmı kuzeye bir kısmı güneye gitmişti. Güney ucunda 20 Şubat'ta 6.4 büyüklüğünde Defne fayı meydana geldi. Bu fay devam ediyor kara üzerinde ve karadan sonra denize doğru gidiyor. Sanıyorum o fay üzerinde meydana gelen bir deprem. İzmelemk gerekiyor. Buradan hemen bir panik mesajı çıkarmamak gerekiyor.

Bunu tipik bir artçı gibi görmek doğru değil. Çünkü kırılan, deprem olan faydaki yerin üzerinde, denizin içerisinde olduğu için. Bunları bir yandan izliyoruz.

Haberin Devamı

4 büyüklüğündeki depremin herhangi bir yıkım yapması, zarar vermesi beklenmez normal şartlar altında. Ama biz yeri itibarıyla dikkatle bakıyoruz. Bundan sonra daha küçük artçılar olacak mı? Onları da izleyeceğiz.

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Denizgören-Yayladağı/Hatay açıklarında 4,1 deprem. Bu deprem Antakya Fay sisteminin deniz içerisindeki devamında olan artçı bir deprem. Şubat depremlerinde kırılmamış bir kesim. Endişe yok" ifadelerini kullandı.