Gündem Son dakika: Her yerde aranıyordu! Suç örgütü elebaşı Kadıköy'de yakalandı

Son dakika: Her yerde aranıyordu! Suç örgütü elebaşı Kadıköy'de yakalandı

17.05.2018 - 10:44 | Son Güncellenme:

Silahlı suç örgütü elebaşı Volkan Rençber, polisin düzenlediği operasyonla Kadıköy'de yakalandı.

Son dakika: Her yerde aranıyordu Suç örgütü elebaşı Kadıköyde yakalandı

İstanbul'da bir çok suça karışan ve her suç olayı öncesi çaldıkları otomobilleri suç olaylarının ardından Alibeyköy baraj göletine atarak yok etmeye çalışan bir çetenin ele başlarından iken, çetenin diğeri elebaşı Arap Emrah ile çete içerisinde çekişmeye girip ardından İstanbul Adliyesi önünde silahlı çatışmaya giren Volkan Reçber isimli çete elebaşı polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Aylardır aranan ve cinayetten, yaralama ve soyguna kadar, bir çok olaya karıştığı belirlenen suç örgütü lideri Volkan R.'nin çetesine geçtiğimiz Ocak ayında operasyon düzenleyip 7 adamını silahlarla birlikte yakalayıp gözaltına alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 20 Ocak 2018 tarihinden beri peşinde olduğu Reçber'in önceki gün yerini belirleyince dün sabah operasyon kararı aldı.2 ayrı cinayetin yanı sıra bir çok silahlı baskın ve soygundan aranan Reçber'in saklandığı adrese giren ekipler kendisini gözaltına alarak emniyete götürdü.

Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Sultangazi'de bir çok suç olayına karışan Volkan Reçber grubu, önceki yıl aynı çete içerisinde yer aldıkları Arap Emrah lakaplı Emrah Sever'in adamları ile çatışmıştı. Uyuşturucu satışı ve rant kavgasından kaynaklanan çatışmalarda ölen ve yaralananlar olmuştu. Uzun süre Emrah Sever'in yardımcısı olarak suç faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen Volkan Reçber'in adamları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde aynı çeteyle geçtiğimiz yıl silahlı çatışmaya girmişti.

Haberin Devamı

Adliye önünde gerçekleşen bu çatışmanın ardından İstanbul Organize polisi her iki çeteye de seri operasyonlar düzenlemiş ve yapılan soruşturmalarda, her iki çetenin birlikte hareket ettiği dönemlerde suç olaylarında kullanmak üzere çalıp ardından Alibeyköy barajına attığı 10'nun üzerinde otomobil baraj göletinden çıkarılmıştı.