Gündem Kurum'dan mevcut İBB yönetimine tepki: İstanbul'a tek bir çivi çakmadılar

Kurum'dan mevcut İBB yönetimine tepki: İstanbul'a tek bir çivi çakmadılar

30.03.2024 - 14:07 | Son Güncellenme:

Mevcut İBB yönetimine tepki gösteren AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Bu şehri depreme hazırlayacağız' dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. 'Ulaşım sorununu çözeceğiz' dediler, tam bir çileye dönüştürdüler.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Arnavutköy mitinginde vatandaşlara seslendi.

Haberin Devamı

Miting meydanındaki coşkuya değinerek konuşmasına başlayan Kurum, ‘’Bugün bu coşku bize 31 Mart’ın müjdesini veriyor. Bu heyecan ‘Yeniden İstanbul’ diyor. Arnavutöy, İstanbul’un muradı diyor. ‘Sağlam Adam Murat Kurum’ diyor." dedi.

"ÖYLE BİR İSTANBUL HAYAL EDİYORUZ Kİ, HİÇBİR HANEMİZDE DEPREM ENDİŞESİ KALMAYACAK"

İstanbul’a dair hayalleri olduğunun altını çizen Murat Kurum, "Biz biliyoruz ki, ancak samimi hayaller muradına kavuşur. Murat Kurum’un da bir hayali var. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak, bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul. Size söz veriyoruz. Biz İstanbul’umuzu asla ve asla kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Milletimizin her anında hep yanında olacağız. Bu söz, onların verip de tutmadıkları sözlere benzemez. Bu söz, eser adamlarının sözüdür. Bu söz, sağlam adamların sözüdür, bu söz Murat Kurum sözüdür. Bu söz liderimiz Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"İSTANBUL BECERİKSİZLİĞE MAHKUM EDİLDİ"

Geride bırakılan 5 yılda İstanbul'un liyakatsizliğin ve beceriksizliğin kurbanı olduğuna dikkat çeken Kurum, "Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz. Çünkü geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkûm edildi. 'Bu şehri depreme hazırlayacağız' dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. 'Ulaşım sorununu çözeceğiz' dediler, tam bir çileye dönüştürdüler. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbul’un kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular. Yetmedi. İsrafı bitirdik dediler, en büyük israfı yaptılar. İstanbullu hemşehrilerimizi ötekileştirdiler. Kadınlarımız arasında bile ev hanımları ve çalışan kadınlar diye ayrımcılık yaptılar. Binlerce kadın emekçimizin ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler. Verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. 100 bin konutu, metro hatlarını, megabüsleri, HIZRAY’ı unuttular. Sordukları zaman ‘hatırlamıyoruz’ diyorlar.

Haberin Devamı

Arkadaş sen kendi geleceğinle ilgili bir menfaatin olsa her şeyi hatırlıyorsun. Öyle mi? 30 yıl önceki köfteciyi hatırlıyorsun ama bugün ne hikmetse İstanbul’a verdiğin sözleri hatırlamıyorsun.

Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar. Hala da aldatmaya devam ediyorlar. 2019’daki kampanyalarında geldiler, konuştular, vadettiler, oyunuzu isteyip gittiler. Yüzlerce vaat verdiler, makamlarına oturur oturmaz da hepsini unuttular. Biz deprem bölgesinde kardeşlerimiz için sağlam ve huzurlu yuvalar yaparken, bunlar balya balya para kuleleri yaptılar. Devlete, millete mal beyanlarını açıkladılar, sonra bir baktık, 1,5 milyar liralık yepyeni mallar ortaya çıktı. Yani, biz afet bölgelerindeki kardeşlerimizin yaralarını sararken, onların derdiyle dertlenirken, bunlar kendi konforları için villalar yapma derdine düştüler. Ama hiç endişe etmeyin.

Haberin Devamı

Kurumdan mevcut İBB yönetimine tepki: İstanbula tek bir çivi çakmadılar

Biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde kullanacağız. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak! Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. İşte o gün, 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek. Tüm bunların hesabını sandıkta sormaya hazır mıyız?" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

"TEK BİR ESER ÜRETMEDİKLERİ GİBİ BİR DE KALKMIŞ BİZİM PROJELERİMİZİ ELEŞTİRİYORLAR"

Mevcut İBB yönetiminin eser üretmediğini ifade eden Kurum, "Bu iş bilmez yönetim İstanbul’da tek bir eser üretmediği gibi bir de kalkmış bizim projelerimizi eleştiriyorlar. Sen, İstanbul’u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken; biz İstanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen, kendi genel başkanını devirmek için gizli gizli toplantılar yaparken; biz İstanbul’da 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk. Sen, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olup İstanbul’u kaderine terk ederken; biz deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun temellerini atıyorduk." diyerek CHP'li yönetimi eleştirdi.

Haberin Devamı

"BİZİM DERDİMİZ DE, BİZİM DAVAMIZ DA, GAYEMİZ DE İSTANBUL'DUR"

Milletin derdiyle dertlenmenin en güçlü, en kuvvetli duygu olduğunu dile getiren Murat Kurum,"İşte biz gücümüzü, sizin dertlerinize koşmaktan alıyoruz. Kalbinizde hakiki bir davanın derdini taşıyorsanız tüm engelleri aşar, tüm dikenli yollardan gözünüzü kırpmadan geçersiniz. Biz dert ile yola çıktık. Bizim derdimiz de, bizim davamız da, bizim gayemiz de İstanbul’dur. İstanbul fethedilmişse, karadan gemiler yürütülmüşse bu dert sayesindedir. Avrasya tüneli, Marmaray yapılmışsa, bu dert yüzündendir. 94’te Cumhurbaşkanımızda aynı dert olmasaydı, İstanbul medeniyet yürüyüşüne çıkamazdı. 22 yıldır bu şehrin her yerinde tarihi hizmetler bu dert sayesinde yapıldı. İnşallah 1 Nisan sabahı İstanbul’da yepyeni bir sayfa açılacak. Yine gerçek belediyecilik vizyonu kazanacak; yine milletimiz kazanacak." dedi.

"ARTIK GERÇEK BELEDİYECİLİK Mİ, YOKSA SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİ Mİ BUNUN KARARINI VERECEĞİZ"

İstanbulluların 31 Mart günü, gerçek belediyecilik ile sosyal medya belediyeciliği arasında bir tercih yapacağını söyleyen Murat Kurum, "Onlar kayağa giderken biz Elazığ’ın, Malatya’nın sokaklarında kardeşlerimizle mücadele ediyorduk. Niye? İşte bu dertlerden dolayı söz verdik, sözümüzü tuttuk. Kastamonu’da Bartın’da Giresun’da seller oldu ve o sellerde de hızlı bir şekilde milletimize sözlerimizi tuttuk. İşte yarın artık gerçek belediyecilik mi, yoksa sosyal medya belediyeciliği mi bunun kararını vereceğiz. Yarın hayallerimizi gerçekleştirecek miyiz, yoksa algı belediyeciliğine devam mı kararı vereceğiz.

İşte sandıkta bunun kararını vereceğiz kardeşlerim. Buradan İstanbul’umuzun güzel insanlarına sesleniyorum; 31 Mart’ta gelin gerçek belediyecilikten yana olun. 31 Mart’ta gelin İstanbul’un geleceğinden yana olun. 31 Mart’ta gelin sağlam İstanbul’dan yana olun. Haydi İstanbul şehrine oy ver. Şehrine oy ver ki, İstanbul hizmet bulsun, huzur bulsun, mutluluk bulsun. Arnavutköy şimdi sizlere söylüyorum, hazır mıyız? Yarın Arnavutköy‘de sabahlayacak mıyız? Yarın Arnavutköy‘de Mustafa başkanımızı destekleyecek miyiz? Arnavutköy‘de, Arnavutköy‘ün her evinde, her sokağında İstanbul’un muradı diyecek miyiz? Sizler için gece gündüz çalışacağız, gece gündüz koşturacağız. 31 Mart akşamı İstanbul’un başkanı, İstanbul’un kardeşi, İstanbul’un evladı olacağız." diyerek konuşmasını tamamladı.

"BELEDİYECİLİK NEDİR BİZ BİLİRİZ?"

Arnavutköy mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Arnavutköy'ü gerçek belediyeciliğe, Murat Kurum kardeşimle aynı zamanda Arnavutköy Belediye Başkan Adayımız Candaroğlu'na teslim ediyor muyuz? Arnavutköy ile birlikte tüm İstanbul haritasını Cumhur İttifakının renkleriyle boyamaya var mıyız? Büyükşehir'de Murat Kurum diyor muyuz?

İstanbul'u muradına kavuşturarak şehrimize yeniden gerçek belediyecilik dönemini anlatacağız. Murat Kurum, benim kabinemde bakan arkadaşımdı. Öyle çalıştık. Ve şimdi de bakanlıktan aldık İstanbul'a Belediye Başkan Adayı yaptık. Belediyecilik nedir biz biliriz. Şimdi de buraya bakan arkadaşımı, inşaat mühendisi bakan arkadaşımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gönderdik. Laf değil, işi bileni göndereceksin dedim ve inanıyorum ki yarın akşam Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kastamonu da sel afeti oldu. Murat Kurum çizmeleriyle beraber oradaydı. 11 vilayette deprem oldu. Murat Kurum çizmeleriyle beraber yine oradaydı. Peki bunlar neredeydi? Arada bul. Bulamazsınız." dedi.