Gündem Son dakika... İstanbul'da kar esareti! AVM'ler erken kapanacak

Son dakika... İstanbul'da kar esareti! AVM'ler erken kapanacak

24.01.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kar ve tipi etkili oluyor. AVM'lerin kapanış saati 19.30'a çekildi. Haramidere- Beylikdüzü-Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Yüzlerce araç trafikte kaldı.

Megakent İstanbul, kar yağışının etkisi altına girdi. Kar fırtınası hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya’dan İstanbul’a gelen tüm araçların girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı yazılı açıklamada, ”Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar; Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur” dedi.

AVM'LER 19.30'DA KAPANIYOR

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Yerlikaya, "İlimizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle alışveriş merkezleri (AVM) bu akşam itibarıyla 19.30’da kapatılacaktır. Hemşehrilerime sabır ve anlayışları için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak

OTOGARDA SEFERLER DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: 'İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar  yarın 08.00’e kadar durdurulmuştur" dedi.

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak

BEYLİKDÜZÜ - BÜYÜKÇEKMECE ARASI KAPANDI

Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında E-5 Karayolu trafiğe kapandı. Çok sayıda araç trafikte kaldı. Ekiplerin yolu açma çalışması sürüyor.

HARAMİDERE'DE ARAÇLAR YOLDA KALDI

 Öğleden sonra aniden bastıran kar ile Haramidere D-100 Karayolu'nda araçlar yolda kaldı.  Tipi şeklinde devam eden kar yağışı Haramidere'de yolları karla kaplarken, işten evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Karla kaplanan E-5 Kara yolunda görüş mesafesi düşerken uzun araç kuyrukları oluştu. İşten evlerine gitmek için servise binen vatandaşlarda araçlardan inerek yola yaya olarak devam etti.

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak

Otobüsler gitmediği için yolda kaldıklarını söyleyen bir vatandaş, “Saat 16.15’te çıktım hala otobüsler gitmiyor kaldık burada. 1 saattir buradayız. 1 saat daha yolum var” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Çok yakın yerden geliyoruz ama 1 saattir yoldayız. Gideceğimiz yere varabilecek miyiz daha belli değil. Mecbur kaldık işimizden dolayı çıktık” diye konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE'DE, VATANDAŞLAR, GECİKEN OTOBÜSLERİ DAKİKALARCA BEKLEDİ

100  ve TEM Otoyolu'nde sürücüler zor anlar yaşarken, trafik yoğunluğu oluştu. Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle geciken otobüsleri dakikalarca bekledi.

Haberin Devamı

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak

"40-45 DAKİKADIR BEKLİYORUZ"

Durakta yoğun kar yağışının altında otobüs bekleyen Ahmet Akkuş, "Böyle kar yağmasını bekliyorduk. Hastaneden yeni geldik. 40-45 dakikadır araba bekliyoruz. Tepecik Mahallesine gideceğiz. Otobüs bekliyoruz" dedi. Kubilay Türkdoğan “Maalesef karda kaldık. Servisler de gelmedi. Ne kadar bekleyeceğimizi de bilmiyoruz. Yaşadığım yere giden bir tane minibüs, bir tane de otobüs var. Şu an gelen giden yok. Trafikte durmuş vaziyette. Bekliyoruz yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak

Son dakika... İstanbulda kar esareti AVMler erken kapanacak