Gündem İşte AK Parti'nin 31 Mart vaatleri!

İşte AK Parti'nin 31 Mart vaatleri!

31.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakmayın birilerinin ‘engellendik’ edebiyatı yapmalarına. ‘Engellendik’ diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan fazlasını aldılar. Bunların tamamı safsatadan ibarettir” dedi.

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “31 Mart’a kadar gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız, sevmeyeni sevdireceğiz, her eve, her işyerine gireceğiz, kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız, kararsızları ikna edeceğiz, zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz” dedi. Erdoğan, partisinin yerel seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

SEVMEYENİ SEVDİRECEĞİZ, İKNA EDECEĞİZ: Şehirlerimizi algı belediyeciliğinden kurtarıp, gerçek belediyecilikle tanıştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 31 Mart’a kadar gelmeyene gideceğiz, küskünü barıştıracağız, sevmeyeni sevdireceğiz, her eve, her işyerine gireceğiz, kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız, kararsızları ikna edeceğiz, zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Her seçimin önemli, Türkiye Yüzyılı’nın ilk seçimi 31 Mart’ın da çok önemli olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız.  

KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ: Bu beyanname, hem AK Parti’nin artık bir markaya dönüşen belediyecilik birikiminin bir özeti, hem de milletimize yeni dönem için verdiğimiz sözlerin bir belgesidir. AK Parti, her alanda olduğu gibi, belediyecilikte de kendi kendiyle yarışmaktadır. Bu konuda, AK Parti’nin, bırakın önüne geçmeyi, bizimle aynı seviyeye gelebilecek bir yerel yönetim vizyonu ve uygulamasını henüz göremedik.  

Haberin Devamı

ŞOV VE AJANS BELEDİYECİLİĞİ: Amacımız, şehirlerimizi ve insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, şov ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır. Eser ortaya koyamamanın, halka hizmet getirememenin hiçbir bahanesi olamaz. Siz bakmayın birilerinin ‘engellendik’ edebiyatı yapmalarına... Şu anda bu ‘engellendik’ diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan çok daha fazlasını aldılar ve alıyorlar. Bunların tamamı safsatadan, sorumluluktan kaçmaktan ibarettir. Diğer belediyelere ne veriliyorsa, hangi kritere göre tahsisat yapılıyorsa, bunlar için de aynısı geçerlidir. 

DERTLERİ BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) aldığım zaman borcumuz 2,5 milyar dolardı; 1,5 milyar dolarla devrettim. Şimdi 3 milyar dolar İBB’nin borcu var. Bunların tek derdi, kendi beceriksizliklerini örtmek, uhdelerine verilen kaynağı başka amaçlar için kullandıkları gerçeğini gözlerden kaçırmaktır. 

MİLLET AFİŞ SEYRETMEKTEN BIKTI: Biz hükümet çalışmalarını yürütürken kimsenin siyasi kimliğine bakmıyoruz. İstanbul’da açılışını yaptığımız metro hattı, İzmir’de açtığımız şehir hastanesi bu anlayışın somut örneğidir. Şehirlerimiz, hizmetini göremediği bu insanların sadece gölgesine bakmaktan, afişlerini seyretmekten, propagandasına maruz kalmaktan bıktı. İnşallah 31 Mart’ta bu gölgeler şehirlerimizin üzerinden çekilecek, insanlarımız gerçek belediyeciliğe kavuşacaktır. 

Haberin Devamı

İŞTE AK PARTİ’NİN 31 MART YEREL SEÇİMİ BEYANNAMESİ

Kentsel dönüşüm seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi 31 Mart seçimlerine götürecek yerel seçim beyannamesini açıkladı. 6 Şubat depremlerinin ardından “kentsel dönüşüm seferberliği”ni beyannamenin temeline koyan AK Parti, belediyelerin öncülüğünde oluşturulacak yeni yaşam alanlarından güvenli şehirlere; çocuk ve yaşlı dostu şehirlerden, kentlerin kültürel dönüşümüne kadar pek çok alanda vatandaşa yeni vaatler sundu. 

Beyanname, “gerçek belediyecilik” sloganı altında “Üretken, Adil, Erişilebilir, Vizyoner, Şefkatli, Sürdürülebilir, Yenilikçi, Kalkınmacı, Çağdaş, Güçlü, Kapsayıcı, Dinamik ve Vatansever Belediyecilik” başlıklarında 13 temel ilke üzerine kurgulandı. 8 ana başlıktan oluşan beyannameden dikkat çeken vaatler özetle şöyle: 

Haberin Devamı

TOKİ desteği 

■ Afetlere karşı dirençli yerleşim alanları oluşturulacak. Yürütülen depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmaları daha sistematik ve sürekli hale getirilerek yeni bir “Kentsel Dönüşüm Seferberliği” başlatılacak. Projeler hızlandırılacak ve yaygınlaştırılacak. 

■ TOKİ yapılarının sadece deprem değil, her türlü afet karşısındaki dayanıklılığı azami ölçüde artırılacak. 

100 yıllık perspektif 

■ Her şehrin 5, 10, 25 ve 100 yıllık potansiyel gelişim ve değişim istikametini dikkate alan, kısa-orta ve uzun vadeli makro yatırım perspektifleri belirlenecek. 

■ Konut açığının ne kadarının serbest piyasa ne kadarının merkezi yönetim (TOKİ) ve ne kadarının yerel yönetim tarafından giderileceğinin planlaması yapılacak. Kısa ve orta vadede oluşan konut açığını kapatacak yatırımlar hızlandırılacak. 

Haberin Devamı

■ YÖK-Yerel Yönetimler iş birliğinde itfaiye birimlerinin yeni nesil risklere karşı hazırlığını artıracak “İtfaiye Akademileri” kurulacak. 

■ Belediyelerin afet yönetimine dair hazırlıklarını organize edecek belediye afet birimleri oluşturulacak. 

Yağmur bahçesi olacak 

■ Alt ölçekteki kentsel yeşil alanlar arasında ekolojik geçişler tasarlanacak. Buralarda yeşil yaya ve bisiklet yolları başta olmak üzere, yağmur bahçeleri, küçük ölçekli mahalle bostanları gibi yenilikler yer alacak. 

Başkanlara ‘kutsal kitap’lı yemin

Beyannamede belediye başkanları için hazırlanan bir yemin metni de yer aldı. Yemin özetle şöyle: “Doğruluk ve dürüstlükten ayrılmayacağıma, hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım yapmayacağıma, kamu kaynaklarını namusum ve şerefim bilerek amacı dışında harcanmasına göz yummayacağıma, milletim, hemşehrilerim ve tarih önünde namusum, şerefim ve kutsal kitabımız üzerine yemin ederim.”

Cep parklar yapılacak

■ Yayaların yoğun olarak hareket halinde olduğu sokaklarda araç trafiğinin azaltılması, kaldırımların konforlu ve kısıtlama olmaksızın sürekliliğinin temin edilmesi, gece saatlerinde aydınlatma başta olmak üzere tüm tedbirlerin azami ölçüde artırılması sağlanacak; cep parklar, dinlenme noktaları oluşturulacak.

■ aygınlaşan park et/devam et gibi şehir sakinlerinin araçlarını merkezi bir lokasyonda park ederek yolculuğuna toplu taşımayla, bisikletle veya yaya olarak devam edebilmesine imkân tanıyan sistemler yaygınlaştırılacak.

‘Çocuk Sokakları’ oluşturulacak 

■ “Kadın Girişimcilik Akademisi” (KAGA) kurulacak; belediyeler bünyesinde “Girişimci Kadınlar Ağı” oluşturulacak. 

■ Çocukların güvenli ortamlarda oyun odaklı sosyalleşmelerini sağlamak için “Çocuk Sokağı” ve “Çocuk Köyü” modelleri geliştirilip yaygınlaştırılacak. 

■ Şehit yakınlarına ve gazilere yönelik tüm iş ve işlemleri takip edecek özel birimler kurulacak. 

■ Gençlere robotik kodlama, yapay zekâ, siber güvenlik, veri analitiği, yazılım gibi alanlarda eğitim veren “Mahalle Gençlik Atölyeleri” geliştirilecek. Okçuluk ve binicilik desteklenecek. 

‘Partimize yakışır bir bina oldu’

Erdoğan, beyannamenin açıklanacağı AK Parti Kongre Merkezi’nin açılışında vatandaşa seslenerek, şunları söyledi: 

“Uzun süredir yüksek katılımlı programlarımızda yer sıkıntısı çekiyorduk. Hem mimari hem de kullanım imkânları açısından partimize yakışır bir binaya kavuşmuş olduk. Kongre merkezimiz sade cepheleri, geometrik formu, kemerli girişleri sayesinde geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurmaktadır.”