Gündem İzmir'de depo yangını

İzmir'de depo yangını

15.03.2024 - 11:56 | Son Güncellenme:

İzmir’in Kemalpaşa'da bir firmaya ait soğuk hava deposunda yangın çıktı. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre yangın, Kemalpaşa ilçesindeki bir lojistik firmasına ait soğuk hava deposunda başladı. Alevler tüm binayı biranda kaplarken, bölgeye onlarca itfaiye ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Dumanların kilometrelerce uzaktan bile görülebildiği yangına ekipler tüm gücüyle müdahale ederken, depodaki yanıcı maddelerin yanmasının ekiplerin çalışmasını güçleştirdiği öğrenildi.

'SÜREKLİ PATLAMA MEYDANA GELİYOR'

Kemalpaşa ilçesinde soğuk hava deposunda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Alevlerin yükseldiği depoda turşu yapımında kullanılan asidik maddeler ile malzeme deposunda bulunan lastiklerin yandığı öğrenildi.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Bölgede incelemelerde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Neden çıktığı belli değil. Ama itfaiye söndürme çalışmalarına devam ediyor. Şu anda bir can kaybının yaşanmamış olması bizim için en önemli konu. Netice itibariyle kontrol altına alınacak ama içeride yanıcı maddeler olmasından dolayı da sürekli patlama meydana geliyor. Kontrol altına alındıktan sonra soğutma işlemlerinden sonra sebebiyle araştırılıp ortaya çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

'BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI'

İzmir Valisi Süleyman Elban, Kemalpaşa'daki lojistik firmasındaki soğuk hava deposunda çıkan yangını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vali Elban, "Çıkan yangın sonucu görüldüğü üzere depo tamamen yanmış durumda. Depoda hem kimyasal hem de plastik malzemeler olduğu için ara ara patlamalarla birlikte yangın hızla yayıldı. 16 itfaiye ekibimiz, ambulans ve su tankerlerimiz gibi birçok aracımız burada. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı" dedi.

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Vali Elban, "İçeride kimyevi ve plastik malzemeler olduğu için yangın devam ediyor. İçimizi rahatlatan Allah'a şükür herhangi bir can kaybının olmayışı. Büyük çaplı madde hasar var. Can kaybı ve yaralı olmaması bizim için en büyük teselli. İlgili firma çalışanlarına ve firma sahibine 'Geçmiş olsun' diliyorum. Yangının çıkışıyla ilgili şu an için herhangi bir tespit yok. Teknik ekibimizin çalışmaları sürüyor. Ayrıca tüm kamera kayıtları da incelenecek. İnanıyorum yakın bir zamanda yangının çıkış nedeni ile ilgili teknik raporda çıkar" diye konuştu.