Gündem Son dakika.... Kağıthane'de silahlı çatışma! Bir şehit

Son dakika.... Kağıthane'de silahlı çatışma! Bir şehit

25.08.2023 - 01:53 | Son Güncellenme:

Kağıthane'de uyuşturucu satıcılarının kaldığı bir adrese operasyon yapan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ağır yaralanan 2 polisten birinin şehit olduğu bildirilirken çıkan çatışmada saldırganlardan 1'i ölü, 1'i ise yaralı olarak; toplam 5 kişi yakalandı. Şehit polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Hamidiye Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde bulunan bir adrese saat 00.30 sıralarında operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen eve yapılan operasyonda polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları olay yerine sevk edilen ambulanslarla Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Son dakika.... Kağıthanede silahlı çatışma Bir şehit

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ZAFER AKTAŞ OLAY YERİNE GELDİ

Operasyon sonunda İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak ekiplerden bilgi aldı.

Son dakika.... Kağıthanede silahlı çatışma Bir şehit

YARALI POLİSLERDEN BİRİ ŞEHİT OLDU

Hayati tehlikelerinin olduğu öğrenilen polislerin yakınları ve aileleri hastaneye akın etti. Yaralı polis memurlarından Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehidin cenazesi bugün saat 11.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde düzenlenen uğurlama merasiminin ardından memleketi Tokat'a gönderildi.

Haberin Devamı

Son dakika.... Kağıthanede silahlı çatışma Bir şehit

BAKAN YERLİKAYA'DAN TAZİYE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesbaından şehit polis memuru Hakan Telli için taziye mesajı yayınladı. Bakan Yerlikaya mesajında şu ifadeleri kullandı;

Milletimizin başı sağ olsun. Kağıthane ilçemizde gerçekleştirilen bir operasyonda şehit düşen polis memuru Hakan Telli'ye Allah'tan rahmet; ailesine, Kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize bağsağlığı diliyorumuz. Şehidimizin makamı âli olsun.

Son dakika.... Kağıthanede silahlı çatışma Bir şehit

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Evli ve biri 12 biri 9 yaşında 2 kız çocuğu babası olan şehit Hakan Telli için İl Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tayfun Palakoğlu, şehidin eşi Firdevs Telli, çocukları Rüveyda ile Zeynep Zehra Telli ve yakınları, yargı mensupları, askerî erkan ile silah arkadaşları katıldı.

Cenazede ayakta durmakta zorluk çeken aileyi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş teselli etti.

Haberin Devamı

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin dün gece Kağıthane'de, milletimizi zehirlemeye kalkışan, gençlerimizin kanına giren o kahrolası uyuşturucu tacizlerine karşı düzenlediği operasyonda şehit oldu. Hakan'ımızın iki kızı vardı. Gözü yaşlı eşi de biricik kızları da, Hatice annemiz de, Celal babamız da, tüm aile bize, bu yüce millete emanet artık. Dün geceki saldırıda polis memurumuz Ahmet Yasin Çevik, yaralandı. O artık bizim gazimiz Ahmet Yasin'e Rabbim acil şifalar versin diyorum. Yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz, nefes alamayacaksınız." dedi. Yerlikaya, "Operasyonlarımız, mücadelemiz, azim ve kararlılıkla devam edecek. Nereye saklanırsanız saklanın, hangi ine girerseniz girin, Allah'ın izniyle bulup çıkartacağız sizi oradan, adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.

Şehidin cenazesi törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Tokat'a gönderildi.

ÇATIŞMA ANLARI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ; "25.08.2023 tarihinde saat 01.55 sıralarında Kağıthane İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan bir adrese “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında gelen ihbarı değerlendirmek üzere olay yerine intikal eden ekibimize, ikamete giriş esnasında içeride bulunan şahıslar tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır.

Haberin Devamı

Binadan açılan ateş sonucu operasyonda görevli Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli Polis Memurlarımız ağır şekilde yaralanmıştır. Adrese çağırılan takviye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen müdahale neticesinde D.A isimli şahıs ölü, O.A isimli şahıs yaralı G.D., K.T. ve A.A isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli Polis Memurlarımız, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış, Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

A.Y.Ç. isimli Polis Memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Konu ile ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Operasyonda Şehit olan polis memurumuz Hakan Telli'nin cenazesi bugün saat 11.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde düzenlenecek uğurlama merasiminin ardından memleketi Tokat'a gönderilecektir. Emniyet teşkilatımıza 2007 Yılında İzmir'de katılan aziz şehidimiz Hakan Telli evli ve iki çocuk babasıydı. Aziz milletimizin başı sağolsun" denildi.