Gündem Son dakika... Kobani davası başladı! AK Parti'den açıklama

Son dakika... Kobani davası başladı! AK Parti'den açıklama

26.04.2021 - 13:22 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Kobani olaylarına ilişkin dava Ankara'da başladı. Son dakika gelişmelerini CNN TÜRK muhabiri Serhat Dal anlattı.

Son dakika... Kobani davası başladı AK Partiden açıklama

CNN TÜRK muhabiri Serhat Dal son dakika bilgilerini aktardı;

Haberin Devamı

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani olayları bahane edilerek yurt içinde gerçekleştirilen terör eylemleri 37 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. İşte Kobani olaylarına ilişkin dava sabah saatlerinde Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonuna gergin başladı.

HDP'liler açıklama yapmak isteyince polisle aralarında gerginlik yaşandı. Sonrasında bu gerginlik duruşma salonuna da taşındı.

Aslında şunu belirtelim. Sadece bu duruşma için Sincan Cezaevi Kampüsü'nde 5 duruşma salonu Kobani davasına tahsis edildi. Ancak tüm sanık avukatları sanıkların bulunduğu büyük duruşma salonunda yer almak isteyince ve buna fiziki imkan yeterli olmayınca tartışma yaşandı. Tüm sanık avukatları içeri alınmayınca da duruşma salonundaki diğer sanık avukatları da dışarı çıkarak duruşma salonunu terk ederek protesto ettiler. Sanıkların kimlik tespiti bu şekilde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bir çok sanık susmak hakkını kullandı. Kimlik tespitine ilişkin sorulara yanıt vermedi. Sonrasında müştekilerin kimlik tespitine geçildi ve sonrasında iddianame okunacak. Sanıklara hakları okunacak ve savunmalara geçilecek.

AK Parti'nin de davaya katılma talebi olduğunu belirtelim. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin duyurdu.

Son dakika... Kobani davası başladı AK Partiden açıklama

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanıklı Kobani olaylarına ilişkin davayla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Şahin, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcıları Cem Şahin ve Türk İslam Karakoç ile AK Parti avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın davayı takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Avukatlarımız geçtiğimiz hafta mahkemeye sundukları dilekçe ile AK Parti olarak şikayetlerimizi beyan ettiler ve davaya katılma talebinde bulundular. Duruşmada şikayetlerimizi ve katılma talebimizi sözlü olarak da ifade edecekler. Yine Genel Merkez ve Ankara İl Ana Kademe, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarımızdan çok sayıda avukat arkadaşımız duruşmada hazır bulunuyorlar ve davanın bütün aşamalarını sonuna kadar yakinen takip edecekler. Birliğimize kastedenler, ayrılıkçı amaçlarla sokakları kan gölüne çevirenler, terör faaliyetleri ile ülkemizi esir almaya çalışanlar için; Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş, Hasan Gökguz ve 37 kişinin katilleri için şimdi hesap vakti."