Gündem Kocaeli'de TMO silosunda patlama! Yaralılar var

Kocaeli'de TMO silosunda patlama! Yaralılar var

07.08.2023 - 14:55 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silosunda meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 12 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) silolarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamanın sesi Gölcük, Körfez ve Karamürsel'den de duyuldu.  Patlama sonrası olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

VALİ YAVUZ: BUĞDAY TOZU SIKIŞMASINDAN KAYNAKLI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Enkaz altında kimse bulunmuyor. Buğday tozu sıkışması kaynaklı bu tür patlama olabileceği değerlendiriliyor. Konunun uzmanları elbette çok yönlü olarak bakıyorlar. Şu anda bir yangın söz konusu değil." dedi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: 12 YARALI VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince’de TMO silosunda meydana gelen patlamada yaralanan 12 kişiden 3’ünün entübe edildiğini açıkladı.

Kocaelide TMO silosunda patlama Yaralılar var

DERİNCE BELEDİYE BAŞKANI: BASINÇ ETKİSİYLE ZARAR VERDİ
 
CNN Türk yayınında konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, "Patlamanın teknik izahını bilemiyoruz. Arkadaşlar boşaltma işlemini gerçekleştiriyor. Ciddi bir durum yok. Ayakta sağlıklı bir şekilde duruyorlar. Ben bir kilometre öteden duydum. Derince'nin karşısında Gölcük var. Orası da hissetti. Tamamen olay 25 metrelik bir alan içerisinde oldu. Basınç etkisiyle çevreye zarar verdi. Olay ciddi, ama lokal alarak. Çevreye büyük bir zararı olmadı. Tozdan korunmak için arkadaşlar maske takıyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DETAYLI TEKNİK İNCELEME

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), TMO Derince Silosu'nda meydana gelen patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceğini ve detaylı teknik inceleme sonucunda patlamanın sebebinin netleşeceğini açıkladı.

TMO’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “7 Ağustos 2023 tarihinde TMO Derince Silosu'nda 14.45 dolaylarında bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlama nedeniyle 13 adet silo kuyusu ve müştemilatı yapılarında hasar meydana gelmiştir. Patlamanın toz sıkışması nedeniyle olabileceği değerlendirilmekte olup, detaylı teknik inceleme sonucunda sebebi netleşecektir” ifadelerine yer verildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: GEMİLERDE OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL 

Ulaştırma Bakanlığı'ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Kıyem-3 Hızlı Tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan Nene Hatun acil müdahale gemimiz ve Tuzla’da konuşlu bulunan şark römorkörümüz kalkışa hazır beklemektedir. Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir TMO silolalarında yaşanan patlamanın kıyıdan içeride olması dolayısıyla Kıyem-3 botumuz olay yerinde hazır bir şekilde beklemektedir." denildi.

Haberin Devamı

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kocaeli'nde liman bölgesinde gelen patlamaya AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edildiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bugün saat 14.50 sıralarında, liman bölgesinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda meydana gelen yangına AFAD, emniyet, jandarma, itfaiye ve 112 ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Patlama sonucunda göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre; olayda 10 vatandaşımız yaralanmış olup, an itibarıyla can kaybı bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Toprak Mahsulleri Ofisimizin Derince Liman Silosu’nda meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Kocaelili vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli çalışmalar yürütülmektedir" ifadelerine yer verdi.

1/20

2/20

3/20

4/20

5/20

6/20

7/20

8/20

9/20

10/20

11/20

12/20

13/20

14/20

15/20

16/20

17/20

18/20

19/20

20/20

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosundaki patlama patlama anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

DEPO HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kocaeli’nin Derince ilçesinde meydana gelen ve 3’ü ağır 12 kişinin yaralandığı patlamanın ardından meydana gelen hasar havadan görüntülendi.

 'PATLAMADAN 12 KİŞİ ETKİLENMİŞ OLUP, 3’Ü YOĞUN BAKIMDA ENTÜBE DURUMDADIR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi deposunda meydana gelen patlamadan 12 kişi etkilenmiş olup, 3’ü yoğun bakımda entübe durumdadır. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde devam ediyor. Yaralılara, Kocaeli Derince Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanlarına ve şehir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kocaelide TMO silosunda patlama Yaralılar var

Kocaelide TMO silosunda patlama Yaralılar var

Kocaelide TMO silosunda patlama Yaralılar var
Kocaelide TMO silosunda patlama Yaralılar var