Gündem Son dakika haber... Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! MSB acı haberi verdi

Son dakika haber... Konya'da askeri gösteri uçağı düştü! MSB acı haberi verdi

07.04.2021 - 14:52 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Konya'da askeri gösteri uçağı düştü. Merkez Karatay ilçesi civarında düşen uçakla ilgili güvenlik ve sağlık ekipleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanlığı, 1 pilotun şehit olduğunu duyurdu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kaza sonrası açıklamalarda bulundu. Öte yandan uçağın kaza kırıma uğrama anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. İşte haberin ayrıntıları...

Alınan bilgiye göre, Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde boş alana uçak düştüğü ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

MSB: KAZA KIRIMA UĞRAMIŞTIR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Haberin Devamı

 

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri'ne ait NF- 5 uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep (38) için başsağlığı mesajı yayımladı. Akar mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

ŞEHİT PİLOT TÜRK YILDIZLARI'NDA 100 SAAT UÇUŞ YAPMIŞ

Konya'da kaza kırıma uğrayan Türk Yıldızları uçağının pilotu Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep'in (38), 1 Eylül tarihinde İzmir Çiğli Hava Üs Komutanlığı'ndan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na atandığı belirtildi. Trabzonlu evli, 3 ve 8 yaşlarında 2 çocuk babası şehit pilot Gençcelep'in, Türk Yıldızları'nda 100 saat uçuş yaptığı öğrenildi. 

Uçağın kaza kırıma uğrama anları bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

 

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Gençcelep'in, Ortahisar ilçesine bağlı Bulak Mahallesi'ndeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti.

Evli ve iki çocuk babası 35 yaşındaki şehidin evi ve bulunduğu sokak, Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehadet haberinin duyulmasının ardından Gençcelep ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, evin önünde toplandı.

Haberin Devamı

Şehidin amcası Ahmet Gençcelep, şehidin babası olan ağabeyi Mehmet Gençcelep ile tarlada çalışıp eve döndükleri sırada evdekilerden yeğeninin şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi. Haberi almadan kısa süre önce ağabeyinin göğsünde ağrı hissettiğini anlatan Gençcelep, büyük üzüntü yaşadıklarını ifade etti.

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

Gençcelep, yeğeninin yarıyıl tatilinde köye gelerek 10-15 gün kaldığını, Konya'daki görevine de yaklaşık 2 ay önce başladığını dile getirdi.

Şehidin babası ve bazı yakınlarının acı haberi aldıktan sonra Konya'ya gittiğini aktaran Gençcelep, annesi ve kız kardeşinin ise yaklaşık 10 gündür Konya'da bulunduklarını kaydetti.

ŞEHİT PİLOTUN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANACAK

Konya'da kaza kırıma uğrayan uçakta şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep'in (38) cenazesi, otopsi işlemleri için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza- kırım ekipleri ise uçağın düştüğü alandaki çalışmalarını sürdürüyor. 

Haberin Devamı

Şehit Gençcelep'in cenazesinin yarın 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Trabzon'a gönderilmesi bekleniyor.

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

Öte yandan 1 pilotun şehit olduğu kazayla ilgili siyasilerden de başsağlığı mesajları geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop: Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın şehit pilotuna Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan kahraman pilotumuza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Konya’da gösteri uçağının düşmesi sonucu Şehit olan Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum.

Haberin Devamı

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Genççelep

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan askeri uçakta şehit olan Türk Yıldızları'nda görevli Pilot Yüzbaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Konya'da Hava Kuvvetlerimize ait bir uçağın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Konya'da Hava Kuvvetlerimize ait uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır dilerim. Milletimizin başı sağ olsun... 

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza kırımda şehit olan kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Konya'da gösteri uçağının eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotumuz Burak Genççelebi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Konya'da Türk Yıldızları'na ait eğitim uçağımızın düştüğünü ve Yüzbaşımız Burak Genççelebi'nin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Konya'da eğitim uçuşu esnasında uçağımızın düştüğünü ve pilotumuzun şehit olduğunu öğrendik. Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyoruz.

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

AYNI BÖLGEDE DAHA ÖNCE TÜRK YILDIZLARI'NA AİT UÇAK DÜŞMÜŞTÜ 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın akrobasi timi olan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağı da 13 Mart 2012'de, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki traktör fabrikasının boş arazisine düşmüştü. Tel örgüleri koparıp, yaklaşık 500 metre sürüklenen askeri uçak, fabrika binasına yaklaşık 300 metre kala parçalanmıştı. Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer ise şehit olmuştu. 

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

Son dakika haber... Konyada askeri gösteri uçağı düştü MSB acı haberi verdi

(Türk Yıldızlarına ait F-5 uçağı)