Gündem Son dakika... Korku filmi gibi! Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

Son dakika... Korku filmi gibi! Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

20.02.2024 - 10:20 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken birçok kentte sağanak ve kar yapılı etkisini sürdürmeye devam edecek. Öte yandan Hatay’da kuvvetli yağışla birlikte etkili olan hortum, zeytin ağaçlarını yerinden söktü. İşte İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika... Korku filmi gibi Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve doğusunun parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Hatay, Şanlıurfa, Artvin ile ilk saatlerde Adana, Elazığ ve Tunceli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve doğu, yurdun güney kesimlerinde yer yer batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son dakika... Korku filmi gibi Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

ZEYTİN AĞAÇLARINI YERİNDEN SÖKEN DEVASA HORTUM CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLENDİ

Son günlerde Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına ve yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Altınözü ilçesi, Sarıbük Mahallesi mevkiinde de hortum etkili oldu. Aniden ortaya çıkan hortum, mahalle sakinleri arasında paniğe sebep oldu. Tarım arazilerinin olduğu bölgede etkili olan hortum, bir zeytin bahçesinde yaklaşık 40 ağacı yerinden söktü. Hortumun tarım arazilerinde etkisini hissettirdiği anlar vatandaşların cep telefonun kamerasıyla görüntülendi. Hortumun yerleşim yerlerinden uzak bölgede meydana gelmesinden dolayı evlere herhangi bir zarar vermedi. Arazide ilerleyen hortum zamanla etkisini kaybederek kayboldu.

Haberin Devamı

DOĞU KESİMLERDE ÇIĞ UYARISI

 Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Son dakika... Korku filmi gibi Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu 9

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 10

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 15

Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13

Son dakika... Korku filmi gibi Devasa hortum bir kenti yıktı: Meteoroloji’den yeni uyarı geldi