Gündem Son Dakika: Malatya'da feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son Dakika: Malatya'da feci kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var

02.01.2024 - 09:10 | Son Güncellenme:

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, devrilen yolcu otobüsüne kamyonun çarptığı kazada 4 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Öte yandan Malatya Adıyaman yolunda yaşanan bir diğer kazada ise 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı

Malatya'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kaza, Akçadağ ilçesi Develi Mahallesi'nde D300 karayolu üzerinde saat 06.30 sıralarında meydana geldi. Kayseri'den Malatya'ya giden Y.K. kontrolündeki Medine Turizm'e ait 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü, aşırı buzlanma nedeniyle şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yan yatan otobüse, arkadan gelen 06 CHL 767 plakalı PTT'ye ait kamyon çarptı. Kazada otobüs şoförü ile toplam 31 kişi yaralandı, 4 kişi hayatını kaybetti.

Son Dakika: Malatyada feci kaza Çok sayıda ölü ve yaralı var


Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, trafik kazasına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Kılıç, “Malatya Akçadağ ilçesi Develi mevkiisin de meydana gelen yolcu otobüsü ve kamyonun karıştığı trafik kazasında 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 31 kişi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son Dakika: Malatyada feci kaza Çok sayıda ölü ve yaralı var

KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada otobüs şoförü ile toplam 1'i ağır 31 kişi yaralanırken, Süleyman Savaş Evliyagil, Esma Donak, Gülizar Sarsılmaz ve Abuzer Ak hayatını kaybetti.

VALİLİK: 4 ÖLÜ, 31 YARALI

Malatya Valiliği, Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kazada 4 kişinin öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan D-300 Karayolu üzerinde 02.01.2024 günü saat 06.30 sıralarında Y.K. isimli şahsın yönetiminde bulunan 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü Kayseri istikametinden Malatya istikametine seyir halinde ilerlediği esnada, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrilmiştir. Yolcu otobüsünün devrilmesinin akabinde PTT’ye ait 06 CHL 767 plakalı kamyon sürücüsü İ.A'nın devrilen otobüse arkadan çarpması sonucu ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazada, Otobüs sürücüsü ve beraberinde bulunan 31 yolcu yaralanmış, 4 şahıs vefat etmiştir. Yaralı şahıslardan 10’u Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 13’ü Turgut Özal Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve 4’ü Battalgazi Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır."

Haberin Devamı

MALATYA'DA İKİNCİ KAZA

Malatya Adıyaman yolunda otomobilin çarpıştığı bir diğer kazada ise Hüseyin Erdoğan (45) hayatını kaybetti, 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Kaza, dün gece saatlerinde Malatya- Adıyaman kara yolunun 15'nci kilometresinde meydana geldi. R.Ç. yönetimindeki 34 PY 9987 plakalı otomobil, Örnek Mahallesi yakınlarında karşı yönden gelen B.C.B.'nin kullandığı 44 ADR 299 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye jandarma, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede Hüseyin Erdoğan'ın yaşamını yitirdiği belirlenirken, yaralanan 5 kişi ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Tedavisine başlanan yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu kazayla ilgili inceleme başlatıldı.