Gündem Son dakika... Meteoroloji bu gece için uyardı! Kar ve sağanak geliyor: İstanbul, Bolu, Düzce, Ankara…

Son dakika... Meteoroloji bu gece için uyardı! Kar ve sağanak geliyor: İstanbul, Bolu, Düzce, Ankara…

19.03.2024 - 16:39 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir son dakika uyarısı geldi. Bu gece itibarıyla sıcaklıklar 7 derece birden düşecek. Kar yağışı İstanbul’un kapısına dayanacak. Bolu, Düzce başta olmak üzere Ankara’da kar yağışı etkili olacak. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteoroloji bu gece için uyardı Kar ve sağanak geliyor: İstanbul, Bolu, Düzce, Ankara…

Türkiye bu gece itibarıyla yeniden balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgası ile adeta kışı yaşayacak. Birçok kentte devam eden kar yağışı İstanbul’un kapısına kadar dayanacak. Sıcaklıklar4 ile 7 derece arasında düşecek.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “bugün Salı ülkenin büyük bir bölümünde parçalı bulutlu açık bir hava var. Doğu Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Doğu Anadolu'nun güneyinde Hakkari, Şırnak civarında bugün kuvvetli ve yoğun birkaç yağışı var. Kar yağışı akşam şiddetini azaltacak.”

Son dakika... Meteoroloji bu gece için uyardı Kar ve sağanak geliyor: İstanbul, Bolu, Düzce, Ankara…

İSTANBUL'DA SICAKLIK 9 DERECEYE DÜŞECEK

“Yarın sıcaklıklar düşmeye başlayacak, perşembe günü İstanbul’da sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek. Bütün yurtta yarından itibaren sıcaklıklar düşecek. 4 ile 7 derece arasında sıcaklıkları düşmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte İç Anadolu’ya kar yağışı geliyor. Sadece İç Anadolu’ya mı? Hayır, Batı Karadeniz’in iç kesimlerine (Bolu, Düzce, Kastamonu), Doğu Karadeniz’in iç kesimlerine, iç Ege’nin doğusuna (Afyon, Denizli gibi bölgelere), İç Anadolu’nun hemen hemen her tarafına kar yağışı perşembe ve cuma günü devam edecek.

Haberin Devamı

ANKARA İÇİN KAR UYARISI

Prof. Dr. Orhan Şen, “Ankara’da bugün hava parçalı bulutlu sıcaklık 15 derece, perşembe günü 6 dereceye kadar düşecek. Cuma günü de aynı şekilde kar yağışı iç bölgelerde, İç Anadolu dahil olmak üzere etkili olacak. Çok yoğun değil ama kar yağışının yerde 1-2 cm kar örtüsü İç Anadolu’da görülebilir.

Cumartesi, günü hava biraz toparlanmaya başlıyor. Pazar günü Batı bölgelerinde bahar geliyor. Bugünkü sıcaklık 15 derece, pazar günü İstanbul dahil olmak üzere Batı’da sıcaklıklar 20 dereceyi geçecek. İstanbul’da perşembe günü 9 derece olan sıcaklık pazar günü neredeyse 20 dereceye çıkacak. Türkiye’de bu tür dalgalanmaları göreceğiz. Daha sonraki günlerde ise tekrar hava sıcaklıklarında ortalamalara doğru bir gidiş var.”

Son dakika... Meteoroloji bu gece için uyardı Kar ve sağanak geliyor: İstanbul, Bolu, Düzce, Ankara…

KAR KAPIDAN BAKTIRACAK

Meteoroloji 3.Bölge Müdürlüğü tahminlerine göre yarın hava sıcaklığı 5 ile 9 derece arasında düşecek. Yayınlanan tahmin raporunda, "Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, bu gece saatlerinde Bursa'dan başlayacak yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren bölge geneline yayılacağı, yağışlar genellikle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının 5 - 9 derece azalması beklenmektedir. Rüzgâr, kuzey ve kuzeybatı yer yer kuzeydoğu yönlerden hafif ve orta kuvvette, yarın öğle saatlerinde Bursa'nın batı ve kıyı kesimlerinde kuvvetli (30 - 50 km/saat) eseceği tahmin edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı

Eskişehir ve ilçelerinin, parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren yağmurlu yüksek kesimlerde karla karışık yağmurlu geçmesi bekleniyor.

9 KENTTE SARI VE TURUNCU ALARM

Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak

Yazarlar