Gündem Meteoroloji duyurdu! Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı! İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji duyurdu! Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı! İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

26.01.2024 - 21:25 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Raporda haftasonu yurdun bir çok bölgesinde kar yağışının etkili olacağı gözüküyor. 28 il için sarı ve turuncu uyarı yapıldı. Vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu. İşte detaylar...

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, (Çanakkale hariç) Marmara, Doğu Akdeniz'in doğusu, (Konya hariç) İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Bolu, Zonguldak, Bartın ve Düzce'de, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeybatı ve batılı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatılı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :
Yağışların, Zonguldak, Bartın, Düzce, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde; Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Bitlis, Bingöl ve Muş ile Van'ın güney çevrelerinde kuvvetli karla karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

28 İLE UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Kars, Muş, Sakarya, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu kar uyarısı

Şırnak için sarı ve turuncu kodlu kar uyarısı

Bolu ve Hakkari için turuncu kodlu kar uyarısı

Batman için sarı kodlu yağmur uyarısı

Diyarbakır ve Mardin için sarı kodlu kar ile yağmur uyarısı

İBB'DEN UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan "İstanbulluların dikkatine! AKOM verisine göre İstanbul’a hafta sonu soğuk ve yağışlı hava geliyor.Sıcaklıkların 4-6 derece azalması beklenirken pazar öğle saatlerinde şehrin yüksek kesimlerinde başlayacak olan karla karışık yağmur ve karın akşam saatlerinden pazartesi sabaha kadar il genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor. İBB ekiplerimiz hafta sonu teyakkuzda olacak. Olumsuz bir durumda 153 Çözüm Merkezimize ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

AKOM: İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı beklendiğini açıkladı.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında, 1-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

ELAZIĞ’DA ARAÇLARIN CAMLARI BUZ TUTTU

Kentte bugün etkili olan kar yağışı sonrası soğuk hava etkisini iyice artırdı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 dereceye düşmesiyle araçların camları buz tuttu.

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

KARABÜK'TE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Haberin Devamı

Karabük’te sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oldu. Kar yağışının ardından karayolları ekipleri D-100 karayolu geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Karabük-Bartın karayolunun 1030 rakımlı Ahmet Usta Geçidi ile Keltepe Kayak Merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kayak merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 30 santime ulaştı. Kar, kentte aralıklarla devam ederken, karayolları ekipleri yol güzergahları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

BOLU DAĞI’NDA KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYİ GEÇTİ

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan yol olarak bilinen Bolu Dağı’nda kar yağışı etkisini arttırdı. Yağış sebebi Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Karayolları ekiplerince yolda küreme çalışmaları sürekli yapılsa da yolda yağış sebebi ile kar etkisini hissettiriyor. Bölgede trafik ekiplerince kontroller yapılırken, güzergahı ağır taşıtlar güçlükle kullanabiliyor. Olumsuzluk yaşanmaması 90 dakikada bir ağır taşıt trafiğine kapanan yol küreme çalışmalarının ardından trafiğe açılıyor.

Haberin Devamı

BOLU DAĞI’NDA YOĞUN KAR YAĞIŞI: GÖRÜŞ MESAFESİ 40 METREYE DÜŞTÜ

Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu. Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde devam eden kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede görüş mesafesi yer yer 40 metreye kadar düştü. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılıyor.

SİİRT-ŞIRNAK KARA YOLU ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Siirt Valiliği, Meşindağı geçidi mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Şırnak kara yolunun araç ve yaya trafiğine kapatıldığını duyurdu. Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesi Geçittepe Gurup köy yolunda bulunan Söğütönü, Bent, Belenoluk Ormancık, Kışlacık, Düğüncüler, Yapraktepe, Doğan, Karadayı Mezrası, Sarıyaprak, Karamık mezrası ve Gümüşören köyüne bağlı Sarıçiçek ile Ulupınar mezarlarının yolu da ulaşıma kapandı. Şirvan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 4 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtilirken, İl Özel İdaresi ve Karayolları 94’üncü Şube şefliği ekiplerinin yollarda temizlik çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRDI: ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ

Kentte etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, kar kalınlığı şehir merkezinde 50 santimetreyi buldu. Bitlis merkeze bağlı Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan tek katlı evler adeta kardan kaybolurken, araçlarda kar altında kaldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.

EDİRNE 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

İSTANBUL 1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KOCAELİ 6°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ 3°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR -3°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA 1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Osmaniye, K.Maraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA 4°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -1°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN 7°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Konya dışında kalan yerlerin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ANKARA -2°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -2°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KAYSERİ -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KONYA -2°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçmesi; Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde bu akşam yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU -2°C, 2°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU -2°C, 1°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

SİNOP 5°C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 3°C, 6°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz kıyı illerinde kuvvetli olmak üzere, kıyılarda yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

RİZE 5°C, 8°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 4°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT 0°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 5°C, 9°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş ve Bingöl ile Van'ın güney çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AĞRI -5°C, 0°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ERZURUM -6°C, -3°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA -1°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -3°C, 3°C
Çok bulutlu, güney çevrelerinde yoğun olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

GAZİANTEP 1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MARDİN 1°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA 3°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bugece saatlerinde aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

5 GÜNLÜK TAHMİN

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak

Meteoroloji duyurdu Haftalık hava durumu raporunda kar alarmı İstanbul ve birçok ilde etkili olacak