Gündem Son dakika haberi! Meteoroloji'den uyardı! Nisan sonu için flaş açıklama

Son dakika haberi! Meteoroloji'den uyardı! Nisan sonu için flaş açıklama

11.04.2022 - 07:24 | Son Güncellenme:

Meteoroloji hava durumu tahmin raporunu yayımlandı. Rapora göre hava sıcaklıklarının bugünden itibaren azalması bekleniyor. Öte yandan nisan ayında kar beklentisi uyarısı yapıldı. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Nisan ayında bir soğuk dalgalanması daha var” diyerek uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından hava sıcaklıklarının 10 ile 15 derece arasında hissedilir derecede azalması beklendiği belirtilerek bölge illeri için zirai don uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklama, “Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

12 Nisan 2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgenin yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. 17 Nisan 2022 Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası, Nisan ayında kış mevsimini yaşatacak. Tekirdağ başta olmak üzere Trakya ve Marmara’da hissedilir derece düşen sıcaklıklar, yağış ve zirai don tehlikesini de beraberinde getirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya başta olmak üzere Karadeniz’in iç ve yüksekleri, İç Ege, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Akdeniz’in iç ve yüksekleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yükseklerinde zirai don uyarısı yaşanabileceğini duyurdu. MGM’den yapılan açıklamada vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli davranmaları istendi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Balkanlar üzerinden giriş yapması beklenen soğuk hava dalgasının, tüm yurdu etkisi altına alacağını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor” denildi.

NİSAN AYNIN ORTASINDA DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Soğuk havalar önümüzdeki 3 gün devam edecek. İstanbul bugün yağmurlu sıcaklık 11 C. Rüzgar kuzeyden ara sıra kuvvetli esecek. Akşam 22:00 civarında yağmur kesilecek. Sıcaklık yarın 2-3 derece artar cuma günü tekrar 20 C ye çıkacak.

Soğuk ve yağışlı hava salı günü Anadolu’da yerel kar yağışlarına neden olacak. Bolu, Kırşehir, Niğde, Sivas, Kastamonu, Erzurum, Bayburt, Kars, Ağrı civarında kar yağışı etkili olabilir. Bu sistem perşembe günü yurdu terk etmiş olacak. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar yükselecek” dedi.

Haberin Devamı

SOĞUK HAVA İÇİN YENİ TARİH VERDİ

Prof. Dr. Şen, “Soğuk ve yağışlı hava bu gece Marmara’dan giriş yaptı. Öğlene kadar Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, kuvvetli yağış var. Sıcaklıklar tüm yurtta 10-12 C düştü. Akşam yağış Marmara’dan çekiliyor. Nisan’ın 19 ile 20’si arası bir soğuk dalgalanması daha var” şeklinde açıklama yaptı.

KAR BEKLENİYOR

MGM’den yapılan açıklamada, soğuyan havanın beraberinde yağmur ve kar getireceği belirtildi. Yurdun büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin edilirken; 12 Nisan Salı günü ilk saatlerden itibaren Karadeniz’in iç ve yüksekleri, İç Ege, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Anadolu, Akdeniz’in iç ve yüksekleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yükseklerinde zirai don tehlikesi bekleniyor.

BU SAATLERE DİKKAT

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, soğuk hava dalgasının 11 Nisan sabah 09.00 ve 17 Nisan 2022 sabah 09.00 saatleri arasında etkili olacağı ifade edilirken, zirai don tehlikesiyle birlikte ulaşımda muhtemel aksaklıklar yaşanabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

TARIMDA DON TEHLİKESİNE KARŞI ÖNLEM UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarımsal faaliyet sürdüren vatandaşların dikkatli olmaları konusuna dikkat çekerek, “Genel Cuma günü sabah saatlerine, doğu kesimlerde ise Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” uyarısında bulundu.

BOLU DAĞI GEÇİŞİ İÇİN 'KAR' UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Bolu'da etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Bolu'da sağanak yağmurla başlayacak yağışın akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-12 cm) kar yağışına dönmesi beklendiğinden başta Bolu Dağı geçidi olmak üzere meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kaydedildi.

Haberin Devamı

DÜZCE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, eriyen kar sularının sel ve taşkınlara sebebiyet verebileceği belirtilerek, vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde ilimizde yaşanan yağışlar, havaların ısınması ve karların ani erimesiyle birlikte, akarsuların debisinin artması sonucunda oluşabilecek sel, taşkın, sebebiyle vatandaşlarımızın can güvenliği için akarsu ve dere yataklarından uzak durmaları rica olunur" denildi.

EGE DENİZİ'NDE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege Denizi’nde bugün fırtınanın etkili olması beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Ege Denizi’nde rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 fırtına kuvvetinde (50-75 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü ilk saatlerden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ulaşımda muhtemel aksamalar yaşanabilir" ifadelerine yer verildi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Pazartesi günü yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak. Salı günü ise hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor.  Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Sivas, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Karaman, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars ve Ağrı'da kar yağışının etkili olması bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise yurt geneli sıcak havanın etkisine girecek.

Son dakika haberi Meteorolojiden uyardı Nisan sonu için flaş açıklama

Son dakika haberi Meteorolojiden uyardı Nisan sonu için flaş açıklama

Son dakika haberi Meteorolojiden uyardı Nisan sonu için flaş açıklama

Son dakika haberi Meteorolojiden uyardı Nisan sonu için flaş açıklama

Son dakika haberi Meteorolojiden uyardı Nisan sonu için flaş açıklama