Gündem Son dakika... Uyarılar peş peşe geldi! İstanbul dahil 23 kentte alarm

Son dakika... Uyarılar peş peşe geldi! İstanbul dahil 23 kentte alarm

27.11.2023 - 16:50 | Son Güncellenme:

Yurdun birçok bölgesinde kar, fırtına ve sağanak etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir son dakika uyarısı daha geldi. Meteoroloji haritayı güncelledi ve Marmara Bölgesi için yarın öğleden sonra, kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Yarın İstanbul dahil 23 kentte sarı alarm verdi. Marmara dahil birçok il için de kar yağışı uyarısı yapıldı. İşte beklenen hava durumu tahminleri…

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamasında, yarın öğleden sonra Marmara Bölgesi için kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada İstanbul, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de güney yönlerden rüzgarın saatte 50-80 kilometre esmesi beklendiği belirtildi. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması vurgulandı.

KIYI EGE’DE KUVVETLİ SAĞANAK

Yarın öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çarşamba (29.11.2023) günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleri ile Balıkesir’in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli (21-55 kg/m2), İzmir ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (56-85 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

YARIN 23 KENTTE SARI ALARM

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce

Son dakika... Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil 23 kentte alarm

BOZCAADA VE GÖKÇEADA'YA YARINKİ FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyindeki olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe-Gökçeada hattında yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara'da rüzgarın, yarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltması beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın, yarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) öğle saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinde güneyinde etkisini azaltması beklenmektedir.

Haberin Devamı

Güney Ege'de rüzgarın, yarın öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (29.11.2023) sabah saatlerinde güneyi ile akşam saatlerinde kuzeyinde etkisini azaltması beklenmektedir.

MARAMARA’DA KAR

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün öğlene kadar Zonguldak, Bursa, Bilecek, Bolu, Karabük, Eskişehir, Ankara da kar yağışı var. Öğleden sonra Doğu Anadolu’da Erzurum, Erzincan, Kars çevre illerinde yağacak kar gece biter. Doğu Karadeniz, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur var. Diğer bölgelerde yağış yok”

Prof. Dr. Şen, “Yağış gece tüm Türkiye’yi terk ediyor. Sıcaklıklar bugün de düşük. Doğu Anadolu’da lodos kuvvetli. Güney Ege’ye yarın akşam yağmur geliyor. Marmara’ya Çarşamba günü kuvvetli gelecek.

Sıcaklıklar yarından itibaren 7-10 derece hafta sonuna kadar devam edecek. İstanbul bugün soğuk 7 derece gece 3 derece. Yarın ısınıyor 16 derece. Yağış çarşamba günü. İzmir’de rüzgar hafifledi deniz çekildi problem yok 13 derece. Antalya 17 Ankara sabah hafif kar yağışlı 4 derece.”

Haberin Devamı

Son dakika... Uyarılar peş peşe geldi İstanbul dahil 23 kentte alarm

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 7

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 13

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 7

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli ve zaman zaman çok kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13