Gündem MHP lideri Bahçeli: Kent uzlaşısı dedikleri PKK ittifakıdır

MHP lideri Bahçeli: Kent uzlaşısı dedikleri PKK ittifakıdır

29.02.2024 - 14:38 | Son Güncellenme:

MHP MYK toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, bugünkü CHP'nin İzmir'de denize dökülenlerin varisi olduğunu belirterek, 'Oyunu görüyor, rol paylaşımını okuyoruz. Kent uzlaşısı dedikleri PKK ittifakıdır' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız. Davamız halkın davası, haklının davasıdır. Yükümüz ağır, inancımız çelik gibidir.

Haberin Devamı

MHP'nin gündemini millet belirler. MHP, aşılmaz bir surdur. Her an yenilenerek ancak kontrolsüz değişim dalgalarına, çivisi çıkmış manzaraya tedbirli ve uyanık yaklaşarak, asıl gelişme dinamiklerinin milli ve manevi kaynağımızda olduğunu bilerek mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevdamız millet, gücümüz devlettir. Allah’ın izniyle daha yapacağımız çok işler, ulaşacağımız çok hedefler vardır.

17 Mart 2024’te yapacağımız partimizin 14’üncü Olağan Büyük Kurultayımız öncesi son MYK ve MDK toplantımız vesilesiyle her dava arkadaşıma bugüne kadarki çalışmalarından dolayı tebriklerimi iletiyorum. 55 yıldır ülkeye sevdalandık, ülküye yemin ettik. İlk günkü azim ve kararlılıkla nice 55 yıllara, nice yüzyıllara, bizler göremesek bile Allah’ın hikmetle partimizin vasıl olacağından şüphe duymuyoruz.

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli: Kent uzlaşısı dedikleri PKK ittifakıdır

Ülkümüz büyük Türk milletini, ona farklılık ve değer kazandıran, dil, gönül, ahlak, inanç, akıl ve vicdanda taşınan muhteşem değerler manzumesini, bir kutlu emanet olarak köklerinden kopartmandan anlayıp, geliştirerek, insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatmak, milli devletimizin Türklük, İslamlık ve insanlığın esenliği için çalışmaktır. Medeniyetler arasında değişen güç dengeleri, göç ve sığınmacı akını, azgınlaşan ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, çatışma ve savaş alanları, inanç ve kültürel cizgileri doğrultusunda yeniden biçimlenmeye başlayan küresel siyaset arenası, Türk milliyetçiliğinin yeni bir duruş muhasebesi yapmasını acil hale getirmektedir.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

İsrail'in saldırılara son vermesi için ihtiyaç duyulan gerekli mekanizmalar devreye sokulmalıdır. Hiçbir kurum bu meşru taleplere sırtını dönmemelidir. İsrail, yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Sessiz kalmak zulme ortaklıktır. İki devletli çözüm dışında başka seçenek yoktur. Cumhurbaşkanımızın gayretleri ziyan olmayacak adalet muhakkak tecelli edecektir.

RUSYA VE NATO

Rusya'nın NATO ile savaşması demek Türkiye için beka düzeyinde sorun ve sancıdır. İnsanlığı felakete sürükleyecektir. Rusya Ukrayna savaşının 3. yılında sağ duyunun hakim çıkmasından makul bir alternatif yoktur. İstanbul'daki müzakere masasının güncellenerek bölgemizde barışın tesisi sağlanması her ülkenin çıkarınadır. Kalıcı çözüm beklentileri fiile geçmelidir. Soykırımcı İsrail hesap vermelidir.

Haberin Devamı

"FETÖ TARAFINDAN KUMANDA EDEN, FIRSATÇI AHLAKSIZLARA GÖZ AÇTIRILMAMALI"

Hayat pahalılığı kaderimiz değildir, bitecektir. Enflasyon ile mücadele başarıya ulaşacaktır. Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli düzenlemeler cömertçe yapılacaktır. 

Faiz, döviz enflasyon siperine yatıp operasyon sürdürenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Türkiye öngörülebilen, yatırımcılarına kucak açan, hukukun üstünlüğünün olduğu ülkedir. Geleceğin parlayan yıldızıdır. Türkiye'nin yükselişi hızlanacaktır. Kimse güveni zedeleyecek komploya tevessül etmemelidir. Art niyetliliğe umut bağlamamalıdır. Marketlerde etiketleri her gün değiştiren kim olursa olsun düzgün olamaz. daha önce temas ettiğim gibi FETÖ tarafından kumanda eden anarşistlere, fırsatçı ahlaksızlara göz açtırılmamalı, denetimler sıklaştırılmalıdır. Ekonomideki sarsıntılar süratle önlenecektir.

Haberin Devamı

"KENT UZLAŞISI DEDİKLERİ PKK İTTİFAKIDIR"

Muhalefet millet ile gönül bağını koparmıştır. 31 Mart'ta merkezi yönetimin hedefleri ile örtüşecek, muazzez bir sonucun çıkması yeni yüzyılın en önemli başarısı olacaktır. DEM'lendikçe şuurunu kaybeden yönetimi altındaki belediyelerin milletin iradesi ile toparlanması arzumuzdur. CHP düştüğü denizde yılana sarıldı. CHP yerel yönetimlerde başarısızdır, iflastadır, itibarsızdır, bölücülere teslimdir, boyun bükmüştür.

Ne kadar gizleseler de, kaçak güreşip kayıkçı kavgasına tutuşsalar da Cumhur İttifakı yan yanadır. Oyunu görüyor, rol paylaşımını okuyoruz. Kent uzlaşısı dedikleri PKK ittifakıdır.

Davetiye polemiği çıkaran şahıs için son görülmüştür. Aynı şey diğer belediyeler için de geçerlidir.

Özgür bey, 'Atatürk sizden partisini iktidar yapmasını bekliyor' diye tuhaf açıklama yapmıştır. Bizim merak ettiğimiz mesajları nasıl aldığıdır. Bugünkü CHP, Atatürk'ün partisi değil DEM'in oyun uşağıdır. Özgür Bey ne yiyip ne içtiğine dikkat etmelidir. Teröristlerle DEM'lenen parti Atatürk'ün partisi olamaz. Bölücülerin elini, eteğini öpen parti Atatürk'ün partisi olamaz.

Haberin Devamı

"ATATÜRK BUGÜNLERİ GÖRSE PARTİSİ İÇİN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ BAŞLATIRDI"

Milleti aşağılayan, depremzedeleri kötüleyen parti Atatürk'ün partisi olamaz. 'Atatürk' demek soylu kahraman demektir. Onun mirasına ihanet edenlerin adını anması yüzsüzlüktür. CHP'de Atatürk'ten hiçbir şey kalmamıştır. 

Atatürk bugünkü Cumhuriyet Halk Partisini görseydi emin olunuz ki; çizmelerini giyip, mavzerini kuşanır bu defa da partisi için kurtuluş mücadelesini başlatırdı. DEM’lenen CHP Dumlupınar’da ezilenlerin, İzmir’de denize dökülenlerin varisidir.

"CHP, TÜRKİYE'NİN KARŞISINDADIR"

KIZILELMA havalanır, başlarını kuma gömerler. SİHA'LAR havalanır, 'Hayırdır savaşa mı gidiyoruz' derler. Projeler yapılır, 'Bunlara ne gerek var' diye yolsuzluk iddialarını dillendirirler. KAAN kanat açar göğsümüz kabarır, bunlar 'Motor yerli değil' diye yapılanı yıkmak için uğraşır.

CHP Türkiye'nin karşısındadır. Hizmet siyasetinin yerini hezimet siyaseti almamalıdır. 31 Mart'ta zafer Cumhur'un hanesine yazılmalıdır. 31 Mart'ta zafer Türk milletinin olmalıdır.

"MECLİS'TE BAŞKA DİLLE KONUŞANLAR ZALİMLERİ YERLİ FİGÜRANIDIR"

TBMM'de Türkçe'ye rakip çıkarmaya çalışanlar bölünmez bütünlük konusunda Anayasa'ya aykırı hareket ederek suç işlemiştir. Bu suçu görmezden gelmek, zımmen onay vermek demektir. MHP vatandaşımızı bütün olarak kucaklayan bir anlayışın temsilcisidir. Milleti oluşturan temel unsur kan bağı değil kültür ortaklığıdır.

TBMM'deki konuşmaya müdahale eden Celal Adan beye teşekkür ediyorum. Meclis'te başka dille konuşanlar zalimlerin yerli figüranıdır. Bizim için her dil saygıdeğerdir. Kim özel hayatında ana dili ile konuşmak istiyorsa konuşsun. Buna saygı duyarız. Şarkıların söylenmesinden şiirlerin okunmasından tedirgin olmanın anlamı yoktur. Özel hayattaki kullanım serbestisinin kamusal alana girmesi, ayrı kimliğin uyandırılması için sinsi tahriktir.