Gündem MİT operasyonunda dikkat çeken detay! Terörist Ulaş Doğan böyle vuruldu

MİT operasyonunda dikkat çeken detay! Terörist Ulaş Doğan böyle vuruldu

22.06.2021 - 13:47 | Son Güncellenme:

Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, MİT'in Süleymaniye'de etkisiz hale getirdiği kırmızı listedeki terörist Ulaş Doğan'a ilişkin Milliyet'e dikkat çeken bilgiler verdi. Türkiye'nin 150 km. içeride dahil kendi sınırlarındaymış gibi operasyon yaptığını söyleyen Oğuz, terörist Ulaş Doğan'ın SİHA'larla etkisiz hale getirilmiş olabileceğinin altını çizdi. İşte haberin ayrıntıları...

MİT operasyonunda dikkat çeken detay Terörist Ulaş Doğan böyle vuruldu

SERCAN DİNÇ / MİLLİYET
Edinilen bilgilere göre, MİT’in bölgedeki yerel ajan şebekesi, Türkiye’de pek çok kanlı eylemin sorumlusu olan ve İNTERPOL Kırmızı Bültenin yanı sıra İçişleri Bakanlığı’nın Kırmızı Kategoride Aranan Teröristler Listesinde yer alan Ulaş Dersim Kod Ulaş Doğan’ın; Irak’ın kuzeyindeki Türk şahıslara yönelik sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaştı.

Haberin Devamı

Örgüt adına Irak’ın kuzeyindeki şehirlerde sivil halkı Türkiye aleyhine örgütlemeye çalışan Ulaş Doğan’ın, son dönemde Irak ve Suriye’de örgüt yöneticilerine yönelik başarılı operasyonlara karşılık vermek maksadıyla bölgedeki Türk vatandaşları hakkında bilgi toplama faaliyetlerine başladığı öğrenildi. Bu amaçla eylem planı üzerinde çalışmak amacıyla bölgeye gelen Ulaş Doğan, MİT tarafından 13.06.2021 tarihinde Süleymaniye/Kaladize ilçesinde etkisiz hale getirildi.

MİT operasyonunda dikkat çeken detay Terörist Ulaş Doğan böyle vuruldu

DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz, "Türk güvenlik güçlerinin PKK'nın sözde üst düzey yönetici ve tecrübeli elemanlarını tek tek etkisizleştirmesi devam ediyor. Daha önceden 8 Mayıs'ta Irak'ın kuzeyinde Sofi Nurettin, 5 Haziran'da Mahmur'da Doktor Hüseyin yine 11 Haziran'da Mahmur'da Salih Cizre etkisiz hale getirilmişti. Bunlar sınırımızdan yaklaşık 150 kilometreye kadar içeride yapıldı. Bu operasyon da yaklaşık 115 km. uzakta, Süleymaniye’nin kuzeybatısında Kaladze'de gerçekleştirildi." dedi.

Haberin Devamı

OPERASYONDA SİHA MI KULLANILDI?

MİT'in Süleymaniye'deki operasyonuna ilişkin Oğuz, "Bunu da öncekilerle aynı kapsamda değerlendirmek lazım. Bu operasyon MİT'in kendi imkanlarıyla yapılan bir operasyon. Buradan çıkarttığım sonuç SİHA'lar tarafından vurulduğu. Çünkü hem vuruşun gücü hem de çevreye sınırlı etkisi dikkat çekiyor. Ben kişisel olarak SİHA'ların kullanıldığını düşünüyorum. Demek ki MİT tarafından işletilen İHA ve SİHA'lar kullanıldı bu operasyonda." ifadelerine yer verdi.

MİT operasyonunda dikkat çeken detay Terörist Ulaş Doğan böyle vuruldu

"Türkiye bu kez daha yakında vurdu. Yine tek tek buluyor, etkisizleştiriyor." diyen Oğuz, "Burada istihbaratımızın gücü ve MİT'in tek başına operasyon düzenleyebilme kabiliyeti dikkat çekiyor... Hem karada insanlı istihbarat faaliyetlerini hem de havadan insansız istihbarat faaliyetlerini eş zamanlı olarak hatasız yürüteceksiniz. Uzun süreli yapacaksınız. Fırsat oluştuğu anda da çok kısa süre içinde kaçmadan vurmanız lazım. Bu çok önemli bir kabiliyet" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE, IRAK’TAN 150 KM. İÇERİDE, RAHATLIKLA DAVRANIYOR"

Haberin Devamı

MİT'in bölgede çok ciddi profesyonelleşmiş durumda olduğunu belirten Oğuz, "Sınırdan 150 km. uzakta dahi Türkiye, yurt içerisinde gibi rahatlıkla davranıyor. MİT, buluyor, takip ediyor, kendi kabiliyetiyle nihai vuruşu gerektiği şekilde yapıyor. PKK da karşı tedbir bulmaya çalışıyor. Ama henüz hiçbir çözüm getirebilmiş değiller." dedi.