Gündem Son dakika: MİT'ten Suriye'ye SİHA'larla operasyon! PKK/YPG'ye ait tesis, mühimmat depoları imha edildi

Son dakika: MİT'ten Suriye'ye SİHA'larla operasyon! PKK/YPG'ye ait tesis, mühimmat depoları imha edildi

05.10.2023 - 19:22 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı Suriye'de konuşlu terör örgütü PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Hedef alınan tesisler arasında silah mühimmat depoları, saldırı/sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MİT, PKK'nın Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği saldırının ardından Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye ait bina ve tesisleri hedef aldı. Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı.

Haberin Devamı

Hedef alınan tesisler arasında PKK/YPG'nin silah mühimmat depoları, saldırı-sabotaj birimleri ve örgüte ait Ar-Ge merkezlerinin yer aldığı öğrenildi. Operasyonların, planlanan hedefe ulaşıncaya kadar devam ettirileceği de öğrenildi. 

ANKARA'DAKİ SALDIRIYA SERT CEVAP

CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt şu bilgileri paylaştı: Ankara saldırısının Suriye'de planlandığının öğrenilmesinin arından MİT harekete geçti ve Suriye'deki sözde askeri tesisleri cephanelikler ve depolar hedef alındı. Örgüte ait birçok unsur etkisiz hale getirildi, askeri sığınaklar imha edildi. 

'BÜYÜK BİR CEZA KESİLDİ'

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar CNN Türk'te yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: Milli İstihbarat Teşkilatı açıklama yaptı. Benim gördüğüm Rakka'ya kadar indiler. Mühimat silah depoları, kampları, özel güç diye tanımladıkları sözde suikast birimlerinin yapılandığı birimlerin hedef alındığını görüyoruz. Kendilerine büyük bir ceza kesildi.

Haberin Devamı

Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, CNN TÜRK ekranlarında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: Terör ile mücadelemizde bir yol haritamız  var. Nereleri vuruyoruz? Sözde askeri tesisleri vuruyoruz. Sabotaj ve suikast timlerinin eğitim gördüğü yerleri vuruyoruz. Bunlar Ankara saldırısında kullanılan sahalar. Sayın Fidan'ın açıklamasında Suriye tarafından gelip bu teröristlerin bu eylemi yaptığını görüyoruz. Nokta olarak da bölge tespit edildi. Bana göre Türkiye'nin esas büyüklüğü şurada: Sayın Fidan cezasız kalmayacak dedi ve teröre destek verenlere mesaj gönderdi. Saldırıya yönelik ağır bir cezalandırma var. Yapılan harekatın önümüzdeki günlerde ve saatlerde devamı gelecektir.