Gündem Son dakika... Nissan CEO'sunun kaçırılma davasında karar

Son dakika... Nissan CEO'sunun kaçırılma davasında karar

24.02.2021 - 15:50 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissanın eski CEOsu Carlos Ghosnun İstanbul üzerinden Beyruta kaçırılmasına ilişkin 7 tutuksuz sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme şirket yöneticisi ve iki pilota, “göçmen kaçakçılığı” suçundan 4 yıl 2’şer yıl hapis ve 31 bin 40 lira para cezasına çarptırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika... Nissan CEOsunun kaçırılma davasında karar

DAMLA GÜLER / MİLLİYET

Japonya’da “görevi kötüye kullanma” suçundan ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn, 30 Aralık 2019 tarihinde bir müzik kutusu içinde Osaka’dan İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’na, İstanbul üzerinden de Lübnan’ın başkenti Beyrut’a uçakla kaçırılmıştı. Olayın ardından özel bir jet şirketinin müdürü olan Okan Kösemen, pilotlar Bahri Kutlu Sömek, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu ile hostesler Nesrin Altunalan ve Serpil Kuyumcu hakkında da dava açılmıştı.

Haberin Devamı

"BÖYLE BİR ŞEYE KARIŞMAM BÜYÜK ŞANSSIZLIK"

İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma sanıkların mütalaaya ilişkin son savunmalarının alınmasıyla başladı. Jet şirketinin müdürü olan sanık Okan Kösemen yaptığı savunmada, bilinçli olarak hiçbir şey yapmadığını söyleyerek, “Yıllardır bu sektörün içindeyim. Böyle bir şeye karışmam büyük şanssızlık” dedi. Pilot Bahri Kutlu Sömek de savunmasında, kaptanlık görevini yaptığını söyleyerek, “Yine görevlendirilsem yine aynı uçuşu yaparım. Mütalaada menfaat temin ettiğim söyleniyor. Bir menfaatim olsaydı aylardır çalışabilmek için yurtdışı çıkış yasağımın kaldırılmasını istemezdim. Ben emekli maaşım ve annemin kartı ile geçiniyorum. Bu suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

"GÖREVİMİ KUSURSUZ ŞEKİLDE YAPTIM"

Pilot Noyan Pasin de savunmasında şirketi tarafından kendisine verilen görevi yerine getirdiğini söyleyerek, “Carlos’u Japonya’da uçağa Japon görevliler tarafından bindirildiği sabit. Japonya’daki tüm kontrollerden geçmiş, İstanbul’daki tüm kontrollerden geçmiş. Kimsenin şüphelenmesi beklenmiyor ama bizim şüphelenmemiz bekleniyor. Ben görevimi kusursuz bir şekilde yerine getirdim. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Savunma yapan diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti.

İKİ PİLOTA CEZA İKİ PİLOTA BERAAT

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme şirket yöneticisi Okan Kösemen ve pilotlar Noyan Pasin ile Bahri Kutlu Sömek’i, “göçmen kaçakçılığı” suçundan 4 yıl 2’şer yıl hapis ve 31 bin 40 lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer pilotlar Özgü Bilge Bayram ile Serhat Kahvecioğlu’nun ise beraatlerine hükmetti. Hostes Serpil Kuyumcu hakkındaki davanın düşürülmesine karar veren mahkeme, diğer hostes Nesrin Altunalan hakkında da suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.