Gündem Son dakika | Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezası belli oldu

Son dakika | Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezası belli oldu

21.02.2020 - 20:16 | Son Güncellenme:

FETÖ’den yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Babası Mustafa Şevki Kavurmacı’ya ise 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edildi

Son dakika | Ömer Faruk Kavurmacının cezası belli oldu

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik davada Ömer Faruk Kavurmacı, ‘FETÖ üyeliği’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Babası Mustafa Şevki Kavurmacı ise aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ömer Faruk Kavurmacı, tahliye edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı ile babası tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı ile avukatları katıldı. Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı ile Mustafa Şevki Kavurmacı’nın “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmada son savunmasını yapan Mustafa Şevki Kavurmacı, “Hayatımı ülkem için çalışmakla geçirdim. 80 yaşına dayandığım bugünlerde en adi iftiralara maruz kaldım. Böyle yaşanmıyor, böyle yaşamayı zillet kabul ediyorum. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Vatanına ve milletine bağlı bir insanım” dedi. Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı ise, TUSKON toplantısı görüntülerinde herkesin ihaneti ayakta alkışladığını ancak kendisinin ayağa dahi kalkmayarak protesto ettiğinin görüldüğünü ve TUSKON’dan noter aracılığıyla istifa ettiğini söyledi.

‘Hukuki değildir’

Kavurmacı, babasının 80 yaşında olduğunu belirterek, “Babamın 55 yıllık emeği olan şirkete atanan kayyım kararının devam etmesi hukuki değildir. Cezaevi şartları epilepsi hastalığıma kötü etki etmektedir. Bir suçum varsa başım üstüne. Ben sanayici bir iş adamıyım. Hep ekmeğimin peşinde koştum. TUSKON yönetimindeki tek tutuklu olsam da, ben devletimizin işine burunlarını sokacaklarını bilseydim, TUSKON’un önünden dahi geçmezdim. Basiretimiz bağlandı, ağzımızın payını aldık. Şahsi mal varlığım ile şirketlerim üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını ve tahliyem ile beraatime karar verilmesini istiyorum” dedi.

Mahkeme, sanık Ömer Faruk Kavurmacı’yı “FETÖ terör örgütü üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıp tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Mustafa Şevki Kavurmacı’yı ise aynı suçtan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Firari sanık Ahmet Sait Kavurmacı’nın ise dosyası ayrıldı. Mahkeme, sanıkların ortağı bulunduğu şirketlerdeki ortaklık payları hariç olmak üzere diğer malvarlığı değerleri yönünden, tedbire konu şahsi malvarlığı değerlerinin suçtan elde edildiğine dair dosya kapsamında somut delil bulunmadığından el koyma tedbirlerinin kaldırılmasına hükmetti.
Mahkeme, hüküm kesinleşinceye kadar sanıkların ortaklıklarındaki şirketlere TMSF’nin kayyım olarak atanması kararlarının devamına karar verdi.

Önce tahliye edilmiş sonra tutuklanmıştı

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında 8 Eylül 2016’da tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı mahkemeye sağlık sorunları olduğunu belgeleyen özel hastane raporunu sunmuş, bunun üzerine 1 Mayıs 2017’de tahliye edilmişti. Silivri Devlet Hastanesi’nin “mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediği” şeklindeki sağlık raporu üzerine, 17 Haziran 2017’de tekrar tutuklanmıştı.