Gündem Son dakika... Semih Kaya hakkında zorla getirilme kararı! Sessizliğini bozdu: Bunun neresi açgözlülük ki

Son dakika... Semih Kaya hakkında zorla getirilme kararı! Sessizliğini bozdu: Bunun neresi açgözlülük ki

01.12.2023 - 09:11 | Son Güncellenme:

‘Yüksek fon getirisi’ dolandırıcılığı davasında banka müdürü Seçil Erzan 20 Kasım’da hakim karşısına çıktı. Gece geç saatlere kadar süren duruşma sonrası mahkeme, Seçil Erzan’ın, “Parasını vermeme rağmen yakamı kurtaramadım. Beni sürekli tehdit etti” dediği eski futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir hakkında zorla getirilme kararı çıkarttı. Öte yandan Semih Kaya da günler sonra sessizliğini bozdu.

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturmayı yürüten savcıya iki kez ifade vermişti. İlk ifadesinde bazı isimleri söylemeye çekinen ve ‘korktuğunu’ söyleyen Erzan, ikinci ifadesinde ise bu isimlerden bazılarını savcıya söyledi.

Haberin Devamı

SEMİH KAYA’DAN YAKAMI KURTARAMADIM”

O isimlerden biri de eski futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir oldu. Erzan ifadesinde Semih Kaya’dan da fon getirisi adı altında para aldığını ancak kendisine parasını ödediğini söyledi. Erzan ifadesinde, “Aldığımı kendisine geri ödememe rağmen Semih Kaya’dan yakamı kurtaramadım. Bana bu parayı vermek zorundasın dedi. Senden bu parayı ne olursa olsun alacağım dedi. Semih Kaya’ya verdiğim parayı Emre Belözoğlu ve Arda Turan’dan aldım” dedi.

“SENİ BURADA YAŞATMAYIZ”

Ancak Semih Kaya ve Fırat Özdemir’in kendisini tehdit ettiğini anlatan Erzan, “Şöyle ki Semih Kaya ve Fırat Özdemir bana sürekli, ‘senin sonun iyi değil, neden kaçmıyorsun? Rezil olursun. Sen kötü kalplisin. Hakan Ateş’e çıkarız. Seni işten attırırım. Annen bu saatten sonra yaşamaz. Seni Türkiye’de yaşatmazlar. Benim çok tanıdığım var. MİT başkanını tanıyorum. Türkiye’de herkesi tanıyorum’ diyerek sürekli beni tehdit ettiler. Hatta Şubat ve Mart aylarında Göktürk’teki evime gelerek, ‘Sen burada yaşayamazsın, biz her şeyi yaparız. Seni yaşatmayız’ dediler” dedi.

Haberin Devamı

ZORLA GETİRİLME KARARI

Semih Kaya’da savcılığa müşteki olarak ifade verdi. Ancak açılan davada Semih Kaya’ya ve menajeri Fırat Özdemir’e iddianamede müşteki olarak yer verilmedi. İki isim davanın yapılan ilk duruşması sonrasında tanık olarak mahkemeye çağırıldı. Davanın tutuklu dosya olmasını gerekçe gösteren mahkeme Semih Kaya ve Fırat Özdemir’in de aralarında olduğu 12 isim hakkında zorla getirilme kararı verdi.

SANIKLARIN TELEFON ARAMALARI MERCEK ALTINDA

Öte yandan mahkeme tüm sanıkların suç tarihinden 6 ay geriye gidilerek arama, aranma ve baz bilgilerin istenmesi için BTK’ya yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Seçil Erzan’ın telefonlarının incelenebilmesi için şifrelerin mahkemeye sunmasını istedi. Erzan ve avukatına şifreleri söylemesi için 10 günlük süre verildi.

SEMİH KAYA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Öte yandan eski futbolcu Semih Kaya günler sonra sessizliğini bozdu. Semih Kaya, Nevşin Mengü'nün Youtube programında, Seçil Erzan'ın tehdit ve darp iddialarına yanıt verdi.

Haberin Devamı

Semih Kaya'nın açıklamaları şöyle:

Şu an gelinen noktada bütün Türkiye beni 'kadın döven, şiddet uygulayan, şiddet yanlısı' Ya ben 10 gündür tefeci olarak suçlanıyorum, kadın dövüyor diye suçlanıyorum.

SELÇUK İNAN'I İKNA ETTİ Mİ?

Bunu Selçuk abiye sorabilirler. Ben kesinlikle bahsetmedim böyle bir şeyi. Savcılığa sorabilir, emniyet müdürlüğü sorabilir, onun ifadesini de alabilirler. Böyle bir şey olduysa dürüstçe çıkıp söylesin. Benim değer verdiğim, kaptanlığımı, abiliğimi yapmış birisi.

KAMUOYUNDAKİ 'AÇGÖZLÜLÜK' ELEŞTİRİLERİ

Fon olduğunu söylüyorlar size, paranızın nemalanacağını söylüyorlar. Bunun neresi açgözlülük ki? Siz hayatınız boyunca çalışmışsınız, belirli bir yaşa gelmişsiniz, ben ondan 5 ay sonra da futbolu bıraktım. Paranızı değerlendirmek istiyorsunuz, üstüne katmak istiyorsunuz. Bunun bankada resmi bir şey olduğuna inandırıldıktan sonra ne yapabilirsiniz ki?

VERGİ KAÇIRMA İDDİALARI

Ben vergiden kaçmak istesem kendi hesabıma ben neden paramı yatırayım ki? Kendi hesabıma paramı yatırmam o zaman. Bir yere koyarım, saklarım. Ben kendi hesabıma koymuşum her şeyi.

Haberin Devamı

"İFTİRA ATAN KİŞİLERE KIRGINIM"

Üzülüyorum tabi ki de. Ben şu an baktığınızda, dolandırılmış bir insanım. Hiç kimsenin başına gelmesin tabi ki de, ama biraz benimle empati yapsınlar, kendilerini benim yerime koysunlar. Üstüme bu kadar gelmesinler, benim her şeyim kayıtlı. Elimde bütün belgeler var, savcılığa vermişim. Benim üzüldüğüm, ailemin üzüldüğü gibi empati yapsınlar sadece. Kendilerinin de başına gelebilir bu.

Şimdi dolandırılmışım, paramı kaybetmişim, hala suçlanıyorum. Konuşulması gereken burada ben değilim. Kendi köyündeki, kendi komşusunu, çiftçisini, marketini ya da başka bir işle uğraşan birisini dolandırmış bir kişinin söylediği şeyden dolayı şu an insanların gözünde ben yargılanıyorum.